Isyysvapaat ja äidin työttömyys

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
peukkujanne

Isyysvapaat ja äidin työttömyys

Lukematon viesti Kirjoittaja peukkujanne » 09 Marras 2019, 10:05

Terve,

Olen pitänyt kaksi viikkoa isyysvapaata heti lapsen syntymän jälkeen eli 9/2018. Minulla on siis jäljellä 42 päivää isyysvapaata jäljellä. Ajattelin pitää ne kaikki ensi kesänä. Äiti on tällä hetkellä kotihoidon tuella kotona eikä hänellä ole vakituista työpaikkaa.

Isyysvapaata on jäljellä yksi viikko yhdessä äidin kanssa. Katkeaako kotihoidontuki tuon viikon ajaksi? Onko siis järkevämpää, että äiti ilmoittautuu heti työttömäksi työnhakijaksi kun jään isyysvapaalle ja saa silloin työmarkkinatukea?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30145
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysvapaat ja äidin työttömyys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 11 Marras 2019, 13:29

Hei peukkujanne!

Äidin kanssa siis pystyi olemaan yhtä aikaa kotona isyysrahalla enintään 18 pv eli noin 3 viikkoa. Tämä tarkoittaa siis äitiys- ja vanhempainrahakauden aikana pidettäviä päiviä, ei enää kotihoidon tuen aikana.

Kerroit, että sinulla on jäljellä 42 pv, ne voit pitää yhdessä tai kahdessa jaksossa. Lapsen äiti ei voi saada samaan aikaan kotihoidon tukea samasta lapsesta kenestä sinä olet isyysrahakaudella. Äiti voi siis halutessaan lakkauttaa kotihoidon tuen siitä kun sinä jäät isyysrahakaudelle ja hakea työttömyysetuutta.

Terkuin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi