Liian vähän opintopisteitä

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
opiskelijaa13
Viestit:1
Liittynyt: 12 Marras 2019, 12:41

Liian vähän opintopisteitä

Lukematon viesti Kirjoittaja opiskelijaa13 » 12 Marras 2019, 12:50

Hei,
Nostin viime lukuvuonna 2018-2019 myös kesän ja elokuun tuet, mutta minulla puuttuu 3 pistettä, jotta voisin nostaa koko vuodelta tuet. Nyt sain kelalta viestin, että opintotukeni lakkautetaan, jos en tee selvitystä. Jos palautan yhden kuukauden tuen, jatkuuko opintotukeni normaalisti, eikä minun tarvitse tehdä selvitystä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33372
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Liian vähän opintopisteitä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Marras 2019, 13:43

Hei opiskelijaa13!

Jos palautat tukea sen jälkeen, kun olet jo saanut selvityspyynnön, sinun pitää vastata selvityspyyntöön ja kertoa selvityksessäsi, että olet palauttanut tukea. Jos sinulta puuttuu 3 opintopistettä, niin yhden tukikuukauden palautus pitäisi riittää. Asia kuitenkin tutkitaan uudelleen selvityksesi ja kokonaistilanteen perusteella.

Jos et suorita lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä (vähimmäissuoritusvaatimus), sinun on peruttava tai palautettava koko lukuvuoden tuki. Vähimmäissuoritusvaatimus ei kuitenkaan koske kevätlukukaudella (1.1.–31.7.) alkavan koulutuksen ensimmäistä lukuvuotta eikä myöskään sitä lukuvuotta, jonka aikana opiskelija on suorittanut korkeakoulututkinnon.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi