Sotilasavustus yms.

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Stressaantunut

Sotilasavustus yms.

Lukematon viesti Kirjoittaja Stressaantunut » 13 Marras 2019, 21:09

Hei!

Minulla olisi intti edessä tammikuussa, ja tarvitsisin apua.
Olen hakenut jo sotilasavustusta ja se on myönnetty. Sain kuitenkin vasta tietää, että vuokrani nousee vuoden vaihteessa, joten tarvitseeko minun ilmoittaa uutta vuokran hintaa kelalle (vuokra muuttuu siis kalliimmaksi. )

Mihin ilmoitan sähkö & Vesilaskut. En löytänyt sivuilta paikkaa.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1408
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilasavustus yms.

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 15 Marras 2019, 15:38

Hei Stressaantunut!

Ilmoita asumismenojen muutoksesta Kelaan. Voit lähettää vuokranantajalta saadun tositteen vuokran noususta. Sen voi lähettää viestit-palvelun kautta, lisätietoihin kirjaa että pyydät päätöksen tarkistusta.

Asumisavustuksen kertakorvauksia maksetaan (esim. sähkölaskuja). Erillistä lomaketta ei tarvitse täyttää, kun sinulle on myönnetty jo asumisavustus. Voit toimittaa laskut esimerkiksi asiointipalvelun Viestit-palvelun kautta. Valitse sieltä etuudeksi sotilasavustus.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Hyasinttinen
Viestit:1
Liittynyt: 16 Marras 2019, 10:29

Sivari asumisen tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Hyasinttinen » 16 Marras 2019, 10:57

Hei, kelan sivuilta löytyy mielestäni ristiriitaista tietoa asumistuesta, esim että yleistä asumistukea sivari saa ja ei saa. Saisin mielenkiintoista ja koulutustani vastaavaa työtä pienestä sivaripaikkalistalla olevasta yhdistyksestä, mutta heillä on myös niin pieni budjetti, että he eivät pystyisi osallistumaan asumiskustannuksiini. Eli joudunko kahdella yliopistotutkinnolla ns tiskaamaan ellen säilytä asumistukeani ja saa avustusta sähkö/vesimaksuihin. Asun omassa asunnossa, kyse n 200€ kk avusta mitä tarvitsisin pystyäkseni ottamaan tämän mainitun paikan. Kiitos!

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1408
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilasavustus yms.

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 18 Marras 2019, 14:41

Hei Hyasinttinen!

Siviilipalveluksen suorittaminen ei estä yleisen asumistuen saamista, jos sinulla on asumismenoja.

Siviilipalveluksen koulutusjakson aikana Kela voi maksaa vakituisen asuntosi asumismenot (tai asumismenojen ja yleisen asumistuen erotuksen) asumisavustuksena, mikä on osa sotilasavustusta.

Koulutusjakson jälkeen jos asut omassa asunnossasi, vaikka palveluspaikka on osoittanut sinulle muun asunnon asumispaikaksi, Kela voi maksaa vakituisen asunnon asumismenot asumisavustuksena. Kelalle ei ole merkitystä, kummassa asunnossa asut.

Jos palveluspaikka osoittaa sinut asumaan vakinaiseen asuntoosi tai ei osoita sinulle mitään asuntoa, palveluspaikan tulisi vastata vakituisen asunnon asumismenoista.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi