Isyysvapaan pitäminen 2 pientä lasta

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Hau
Viestit:3
Liittynyt: 17 Tammi 2018, 14:54

Isyysvapaan pitäminen 2 pientä lasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Hau » 22 Tammi 2020, 09:37

Hei,

Meille on syntymässä 05/2020 vauva, jonka vuoksi äitinä jään äitiysvapaalle maaliskuussa. Toinen lapsi on alle 2 v ja siitä isällä on vielä pitämättä isyysvapaita.

Voiko näitä ((2018 syntyneestä lapsesta saatuja) vapaita pitää samaan aikaan kun äiti on kotona toisen lapsen äitiysvapaasta johtuen?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30567
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysvapaan pitäminen 2 pientä lasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 23 Tammi 2020, 10:33

Hei Hau!

Isä voi pitää isyysvapaita, vaikka sinä olisit äitiyslomalla uudesta lapsesta. Joitakin rajoitteita asiassa kuitenkin on.

Isyysvapaa on lapsikohtainen. Jos perheeseen syntyy uusi lapsi, isä voi pitää aiemmasta lapsesta pitämättä olevia isyysrahapäiviä yhtäjaksoisesti enintään 24 arkipäivää samaan aikaan, kun äiti on äitiys- tai vanhempainvapaalla uuden lapsen perusteella. Isyysvapaat aiemmasta lapsesta on pidettävä viimeistään siihen mennessä, kun lapsi on 2 vuotta. Uuteen lapseen perustuvia isyysrahapäiviä voi äidin kanssa samanaikaisesti pitää enintään 18 arkipäivää. Yhteensä isä voi siis pitää enintään 42 isyysrahapäivää samanaikaisesti äidin äitiys- ja vanhempainrahakauden kanssa. Isyysrahaa voi saada kerrallaan kuitenkin vain yhdestä lapsesta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi