korvausasia

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
jossu 1234

korvausasia

Lukematon viesti Kirjoittaja jossu 1234 » 06 Helmi 2020, 15:52

Hei

Onko mahdollista saada kela korvausta jos joutuu käymään yksityisellä lääkäriasemalla magneettikuvassa rasitusvamman todentamisen vuoksi?

Avatar
Vieras

Re: korvausasia

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 06 Helmi 2020, 16:00

Kela korvaa osan yksityislääkärin määräämien tutkimusten ja hoitojen kustannuksista, jos tutkimukset ja hoidot ovat tarpeellisia asiakkaan sairauden vuoksi.Korvaus on enintään korvaustaksan määrä. Korvaustaksat löytyvät taksaluettelosta https://www.kela.fi/documents/10180/0/S ... 656cad4693

Korvattavia tutkimuksia ja hoitoja ovat

- laboratoriotutkimukset
- radiologiset tutkimukset
- fysioterapia
- psykologiset tutkimukset
- sairaanhoitotoimenpiteet
- säde- ja sytostaattihoidot
- valohoito

Tutkimuksen ja hoidon korvaaminen edellyttää, että tutkimus ja hoito on tehty vuoden kuluessa lääkärin määräyksestä. Tietokonetomografia- ja magneettitutkimusten korvaaminen edellyttää, että tutkimuksen on määrännyt potilasta hoitava erikoislääkäri.

Et saa sairaanhoidon korvauksia, jos olet saanut terveyskeskuksesta lähetteen yksityislääkärin tutkimuksiin. Tällöin tutkimusten kustannukset maksaa kunta tai potilas itse.

Kela korvaa kuitenkin terveyskeskus- tai sairaalalääkärin lähetteellä annetun fysioterapian, lymfaterapian ja ihosairauksien valohoidon kustannuksia. Lymfaterapia korvataan vain tiettyjen lääketieteellisten edellytysten täyttyessä.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10280
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: korvausasia

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Helmi 2020, 11:23

Hei jossu 1234!

Kuten toinen keskustelija onkin jo vastannut, yksityislääkärin määräämän tutkimuksen ja hoidon kustannuksista on mahdollista saada korvausta. Usein Kela-korvauksen saa suorakorvauksena hoitopaikassa Kela-kortin näyttämällä. Jos et ole saanut suorakorvausta, voit hakea korvausta jälkikäteen. Ohjeet hakemiseen löytyvät täältä: www.kela.fi/sairaanhoito_nain-haet.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi