Täydentävä ttt kun pttt ei riitä?

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Re: Täydentävä ttt kun pttt ei riitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Helmi 2020, 14:51

Kunnan kymsote ei myönnä juurikaan tukia niille jotka niitä tarvitsee,virkailija voi ilmoittaa että ongelma on joka kuukausi toistuva. Eli perus ttt yms eivät perheelliselläkään tahdo riittää loppukuukaudeksi millään sen jälkeen kun on maksettu vuokra,sähkölasku ja puhelinlasku. Ym laskut. Sähkölasku on joulu ja tammikuussa iso. Joka kuukausi tulee sähkölasku kesä aikana pienempi. Kela ei myöskään tahdo maksaa polttopuita silloin kun niitä tarvisi.hylkypäätös. kun polttopuulasku ja sähkölasku on liian iso niitä ei makseta. Perus ttt ei siis kata puoliakaan esim sähkölaskusta.
Laskut joutuu maksamaan kokonaan "omastapussista" ja loppukuukauden saa olla menemättä ruokakauppaan. Paikalinen ruokakauppa on kallis ja tarjouksia ei ole. Makaronia,riisiä ja puuroja ei viitsi kukaan syödä kuukauden päivät.

Ne on eri ihmiset ne jotka maksaa laskut ja on joka kuukausi reisussa "huvimatkoilla omaan piikkiin ulkomailla" vaikka asuvat vuokralla,eivät käy missään töissä eikä tarvi sossun ja kelan palveluja..ei tarvi syödä sikojenruokaa!

Asiakkaan tiedustellessa paikalliseen sossun virkailijaan ei saa mitään yhteyttä puhelimella,viesteillä eikä sähköpostilla.

Avatar
Bvcgf

Re: Täydentävä ttt kun pttt ei riitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Bvcgf » 18 Helmi 2020, 10:32

Tee kotikuntasi sossuun sähköinen hakemus, jos et saa ketään kiinni. Siihen sinun on saatava määräajassa päätös.

Täydentävää tai ehkäisevää ei yleensä saa toistuvasti, vaan perustoimeentulotuen ja muiden tulojen pitäisi riittää. Onko laskuja, jotka ovat niin sanotusti turhia(maksukanavat, rahapelaaminen, kalliit puhelinliittymät, lehtimaksut jne)?

Avatar
Vieras

Re: Täydentävä ttt kun pttt ei riitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Helmi 2020, 14:25

Tuskin kaivataan enään teidän neuvoja tähän ketjuun.
--> Koska tämä kysymys on kirjoitettu jo 9 kk sitten......
"Kirjoittaja Vieras » 18 Touko 2019, 15:14"

Avatar
Kukakuka

Re: Täydentävä ttt kun pttt ei riitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kukakuka » 19 Helmi 2020, 17:13

Ketjun ensimmäinen viesti on tuolta ajalta, mutta ehkä et huomennut, niin viimeisin neuvoa kaipaava on tältä viikolta.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14682
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Täydentävä ttt kun pttt ei riitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 20 Helmi 2020, 09:45

Hei!

Asumisen kustannukset otetaan huomioon tarpeellisen suuruisina. Jos kustannukset ovat paikkakunnan yleistä tasoa suuremmat eikä niitä voida pitää välttämättöminä, maksettavaa määrää saatetaan joutua laskemaan tasolle, joka vastaa paikkakunnan yleistä hintatasoa.

Vesimaksuille, talous- ja lämmityskustannuksille sekä kotivakuutuksen kustannuksille on määritelty valtakunnalliset raja-arvot. Polttopuu kustannukset katsotaan erikseen. Suositeltava tilausmäärä yhdellä kertaa polttopuille on enintään 10 mᶾ. Jos asunnon lämmitys hoidetaan pelkillä puilla ja tarve on suurempi niin tutkimme tilanteen tapauskohtaisesti.

Kunnan kotisivuilta löytyy tiedot kunnan sosiaalitoimen palveluista ja palvelunumerot.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi