Opintotuen takaisinperintä

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Heivainmoi

Re: Opintotuen takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Heivainmoi » 13 Marras 2019, 18:30

Hei !
Nostin kesällä opintotukea, en kuitenkaan saanut suoritetuksi kursseja ollenkaan mutta olen silti tehnyt vuoden sisällä kursseja niin että opintopisteitä on kertynyt yhteensä 70. Joten tullaanko kesän tukia perumaan takaisin kun en ole kyseisinä kuukausina suorittanut yhtään opintopisteitä vaikka vuoden sisällä olen suorittanut yli tarvitun määrän?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuen takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Marras 2019, 13:19

Hei Heivainmoi!

Kesän opinnot kuuluvat koko lukuvuoden seurantaan, joka toteutetaan vuosittain lokakuussa.
Viimeisin seuranta koskee aikaa 1.8.2018-31.7.2019.
Kesä- ja heinäkuun suoritukset lasketaan siis mukaan edeltävän vuoden edistymisen seurantaan ja elokuun suoritukset tämän lukuvuoden seurantaan.

Kesän opintojasi ei siis erikseen seurata. Jotta opintosi ovat edistyneet riittävästi, tulee sinun suorittaa tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä ja jokaisen lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras010101

Re: Opintotuen takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras010101 » 03 Maalis 2020, 06:57

Ymmärtääkseni takaisin perittävään summaan vaikuttaa summa, jonka henkilö on tienannut ennen valmistumistaan (valmistuminen = todistuksen päiväys?). Itse olen päättänyt koulun aiemmin keväällä ja siirtynyt työelämään täysipäiväisesti, mutta varsinaisen todistuksen olen saanut vasta loppuvuodesta. Tukikuukausia minulla on siis ollut 5 (1.1-31.5). Voidaanko tällaisessa tapauksessa soveltaa mm. 31.5 valmistumispäivämääränä ja ottaa opintotuen takaisin perinnässä huomioon tulot, jotka olen saanut tätä ennen? Jos tässä sovelletaan loppuvuodesta olevaa valmistumispäivää, niin tulorajani ylittyy vaikken todellisuudessa olekaan saanut tulorajaa ylittävää summaa päällekkäin opintojeni kanssa vaan vasta siirryttyäni työelämään.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuen takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 04 Maalis 2020, 09:41

Hei Vieras010101!

Opintotuen tulovalvonnassa virallisella valmistumispäivämäärällä on merkitystä. Ensin toki tulisi seurata vuositulorajaa sen mukaan kuinka monta tukikuukautta nostat tänä vuonna. Jos vuosituloraja ylittyy, katsotaan opintojen aikaista tulorajaa. Jos virallinen valmistumispäiväsi on vasta loppu vuodesta, myös tulovalvonta tehdään sen mukaan.

Voit lukea lisää valmistuvan tulovalvonnasta osoitteessa www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi