Toimeentulotuki

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Tpbtt

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Tpbtt » 14 Huhti 2020, 12:04

Hei kävi semmone moka että kaiken kiireen keskellä ekaan omaan kämppää muuttaessa unohtui kotivakuutus.... Nii iha semmosella asialla nii kai kela vielä auttaa siinä vaikka täällä on jo asusteltu vuosi ja mytten hoitaisin sen....

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Huhti 2020, 12:17

et voi saada enää siihen toimeentulotukea.Laskuihin myönnetään toimeentulotukea laskun eräpäivän mukaan.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13624
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Huhti 2020, 10:38

villi varsa kirjoitti:
14 Huhti 2020, 11:30
Miten voin saada tietää onko toimeentulotuessa huomioitu ulosotto ja huomioidaanko se koko summaltaan vai osasta ja jos osasta niin minkä verran.. Kelalla on ulosotosta tieto eläkkeen maksajan tulotodistuksessa jossa on vähennyksinä nettotuloon verot ja ulosotto. Tietoa kaipaava
Hei villi varsa!

Sinulle annetulla päätöksellä asia pitäisi näkyä. Laskelmalta näet mitä tuloja ja menoja kyseiselle kuukaudelle on otettu huomioon ja minkä suuruisena.

Voit halutessasi olla yhteydessä soittamalla asiakaspalveluumme, jolloin päätöstä voidaan katsoa henkilökohtaisella tasolla.

www.kela.fi/soita-kelaan

Ystävällisesti
Satu | Kela toimeentulotuki
Tpbtt kirjoitti:
14 Huhti 2020, 12:04
Hei kävi semmone moka että kaiken kiireen keskellä ekaan omaan kämppää muuttaessa unohtui kotivakuutus.... Nii iha semmosella asialla nii kai kela vielä auttaa siinä vaikka täällä on jo asusteltu vuosi ja mytten hoitaisin sen....
Hei Tpbtt!

Perustoimeentulotuessa asumismenoina voidaan hyväksyä kohtuullisen suuruisina myös kotivakuutusmaksuja. Laskut huomioidaan aina sen kuukauden toimeentulotuessa, johon laskun alkuperäinen eräpäivä ajoittuu.

Perustoimeentulotukea ei yleensä takautuen myönnetä.

Jos olet jo saanut päätöksen perustoimeentulotuesta, voit toimittaa laskut jälkikäteen, jos ne erääntyvät päätöksesi voimassaolon aikana. Tarkista, mille ajalle päätöksesi on voimassa ennen kuin toimitat laskun Kelaan.

www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet

www.kela.fi/toimeentulotuki-laskut

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
167176
Viestit:7
Liittynyt: 04 Helmi 2020, 07:34

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja 167176 » 16 Huhti 2020, 13:45

"voidaan hyväksyä kohtuullisen suuruisina myös kotivakuutusmaksuja"
Tuo "kohtuullistaminen" ei perustu lakiin kunten kaiken viranomaistoiminnan tulisi perustua. Samoin on Kelan muidenkin normien kuten sähkönormi ja vesinormi. Kela-parka on saanut lukuisia kertoja "pataan" noista normien käytöistä hallinto-oikeuksissa mutta ei ole sitten valittanut niistä KHO:een koska kun sieltä tulisi "pataan" niin noiden laittomien normien käyttö pitäisi lopettaa. Tosi röyhkeää toimintaa. Siksi jokaisen joka on joutunut noiden laittomien normien kohteeksi pitäisi hakea niihin muutosta ensin oikaisuvaatimuksella joka todennäköisesti hylätään koska oikaisuvaatimuskeskuksessa on mm. sellainen oikeustieteen maisteri joka ei ymmärtänyt yhtään mitään yksityisoikeudellisen sopimuksen sisällöstä ja varsin tumpeloita siellä on muitakin. Tuosta hylätystä oikaisuvaatimuksesta sitten pitää valittaa hallinto-oikeuteen jonka jälkeen normin käyttö loppuu valittajan osalta mutta muiden osalta laiton toiminta jatkuu. Varsin sitekästi tälläkin palstalla Kelan virkamiehet jakavat lain vastaista tietoa siitäkin huolimatta vaikka oikeuskanlserikin puuttui aikoinaan asiaan, älkää uskoko tuollaista soopaa.

Avatar
lohduton kohtuus kaikessa

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja lohduton kohtuus kaikessa » 17 Huhti 2020, 10:29

Minullekin oikeusapumies sanoi, etteivät Kelan normit perustu lakiin. Katsotaan, mitä hallinto-oikeudessa sanotaan. Suositteli valittamaan kaikista näistä kohtuullisistamisista, mahdollisimman moni kun niin tekee, voisivat asiat edetä laajemminkin.

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Elo 2020, 09:00

Tuo 21,5-kerroin on edelleen ajankohtainen koska Kela käyttää sitä vieläkin vaikka hyvin tietää ettei laki tunne tuota kerrointa. Tuossa voidaan jo puhua järjestäytyneestä virkarikollisuudesta.
Hyviä ja täysin laillisia vinkkejä kertoimen käytön eliminoimiseksi tuolla:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/1650910 ... den-aikana

Suomi24:stä löytyy paljon muitakin vinkkejä virkanilkkien mielivallan estämiseksi ja ne on enimmäkseen täysin laillisia päin vastoin kun Kelan viranomaistoiminta. Älkää alistuko Kelan mielivaltaan.