Kela | eläke-etuudet kirjoitti: ↑22 Kesä 2020, 13:44Hei!
Ansioraja on bruttomääräinen ja sama myös yrittäjillä eli 834,52 e/kk (à 10014,24 e/v). Yrittäjillä huomioidaan yrittäjän eläkelain mukainen työtulo (YEL-työtulo).
Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela eläke-etuudet
Kela | eläke-etuudet kirjoitti: ↑24 Helmi 2020, 08:50Hei Olli 7!Olli 7 kirjoitti: ↑22 Helmi 2020, 00:19Mites sitten palkalliset lomapäivät, jotka maksetaan kesälomittajalle rahana työsuhteen tai viransijaisuuden päättyessä viimeisen vajaan kuukauden palkan yhteydessä? Lasketaanko ne viimeisen kuukauden tuloksi vai sen kokonaisen kuukauden tuloksi mikä niihin oikeuttaa? Jos ansaitsisi kokonaisen kuukauden palkan verran palkallisia lomapäiviä, niin laskettaisiinko palkalliset lomapäivät silloin omaksi kuukauden palkakseen?
Ansiot huomioidaan bruttomääräisinä ja pääsääntöisesti maksuperiaatteen mukaisesti. Mikäli palkka tai palkkio maksetaan kerralla useamman kuukauden ajalta, määritetään kuukausiansion määrä jakamalla palkan/palkkion määrä niiden kuukausien lukumäärällä, jonka aikana työ on tehty. Työansioiksi luetaan muun muassa lomarahat.
Ystävällisin terveisin
Satu | Kela eläke-etuudet
Hei Etkuu!Etkuu kirjoitti: ↑22 Helmi 2020, 01:47Kela lähettää ihmisille hylkääviä sairauspäivärahapäätöksiä automaattisesti, vaikka henkilön toimittamassa lääkärintodistuksessa lukisi, että hän on sairas ja että hänen työkykynsä ei riitä edes osa-aikatyöhön terveydentilan vuoksi. Kielteisiä päätöksiään Kela perustelee omien vakuutuslääkäreidensä tekemällä arviolla potilaspapereiden pohjalta.
80 vuoden salassapito on järjen vastaistaista... Mutta tämä on Kelan työntekijöiden oman turvallisuuden kannalta hienosti järjestetty systeemi.
Eli Kelan työntekijät voivat sanoa ja päättää mitä hyvänsä eivätkä he ole vastuussa mistään???
Kelan asiantuntijalääkäri ja etuuskäsittelijä arvioivat jäljellä olevan työkyvyn lääkärinlausunnon ja hakemuksen tietojen perusteella. Niistä tulee selvitä, miten sairaus heikentää työkykyä (nykyisessä) työssä. He ottavat ratkaisussa huomioon iän, ammatin, koulutuksen, asuinpaikan ja mahdollisuuden saada ammattitaitoa vastaavaa työtä sekä sen, että kuntoutusmahdollisuudet on selvitetty.
Mikäli saatuun päätökseen on tyytymätön niin tästä on mahdollista valittaa.
www.kela.fi/paatoksesta-valittaminen
Ystävällisesti
Satu | Kela eläke-etuudet