Kela koronaavustukset

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Re: Kela koronaavustukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 09 Elo 2020, 15:11

Maskipakkoa ei tule
Viime torstaina TV1:sen tiedotustilaisuudessa sanottiin ettei nykyinen lainsäädäntö mahdollista maskipakkoa mutta suosituksia toki voi antaa. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä että pakkoa ei tule mutta suositus saattaa tulla. Eli ne jotka käyttävät maskia niin saavat toki käyttää sitä jo nyt ja ne jotka eivät käytä eivätä haluakkaan käyttää ei tarvitse noudattaa tuota ehkä tulevaa suositusta.
Kela tuskin korvaa ilman erillistä lakia suosituksena olevan maskien hankkimista, tosin Kiuru puhui jotain siihen suuntaan että on varmistettava maskien saanti kaikille mutta tuo tie on niin hidas että saattaa muutos keretä vasta myöhempiin korona-aaltoihin, veikkaan että vasta viidenteen.
Toisaalta maskien hankkiminen ei ole lain tarkoittama vähäinen terveydenhoitomeno jota Kela ei erikseen korvaa joten saattaa olla että Kela ottaa tuostakin vielä "pataan" hallinto-oikeudessa.

Avatar
Vieras

Re: Kela koronaavustukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Elo 2020, 10:43

Valtio jos antaa yleisen suosituksen niin maskipakko voi tulla sitä kautta palveluntarjoaja vaatii maskin jotta palvelun saa mutta nämä päätökset jokainen palveluntarjoaja tykönänsä.

Eli esim ostoskeskus, kauppa, liikenneväline tms tekee sen pakon ehdoksi omille palveluilleen jos niin haluavat.