Tuloraja

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Asdfghj

Tuloraja

Lukematon viesti Kirjoittaja Asdfghj » 20 Loka 2020, 10:49

Jos saan 3 kuukaudelta opintotukea, kuinka paljon saan tämän 3 kuukauden aikana tienata palkkaa?

Olen aloittanut opinnot elokuussa ja tehnyt ennen sitä normaalisti töitä, ilmeisesti ennen elokuuta ansaittu palkka ei vaikuta opintotukeen? Jatkan kuitenkin töissä opintojen ohella ja haluaisin tietää konkreettisen tuloraja summan, jotten joutuisi maksamaan tukia takaisin.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34354
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tuloraja

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Loka 2020, 15:01

Hei Asdfghj!

Kolmen kuukauden mukainen vuosituloraja on 20790 e. Jos koko vuoden tulosi ylittävät tämän rajan, sinun tulee huolehtia siitä, että opintojen aikana tulosi eivät ylitä 696 e/ tukikuukausi tai 2078 e/tueton kuukausi. Voit lukea lisää aloittavan opiskelijan tulovalvonnasta osoitteessa www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut.

Voit arvioida tulovalvonnan lopputulosta laskurilla. Koska olet aloittanut opinnot kesken vuoden, ilmoita laskurissa myös opintojen aloittamiskuukausi ja opiskeluajan ulkopuolisten kuukausien (=alkuvuoden) aikana saamasi tulo.

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi