Opintotuki

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Shopiskelija123

Opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Shopiskelija123 » 22 Loka 2020, 11:49

Hei, onko minun mahdollista saada keväällä 2021 opintotukea, jos aikeissa on suorittaa 15-20op AMK:ssa?

Tilanne on hankala, sillä koulun takia olisi pakko hakea lapselle päiväkotipaikkaa 2-3 päiväksi viikossa (eli menettäisin kotihoidontuen), mutta en ilmeisesti ole siltikään oikeutettu opintotukeen, koska opintopisteitä tulee liian vähän? Myöskään asumistukea emme saa, koska mies on palkkatyössä sekä asumme omistusasunnossa. Minkä muiden tukien mahdollisuus minun kannattaisi tarkistaa?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34354
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Loka 2020, 15:48

Hei Shopiskelija123

Opintotuen edellytys on muun muassa, että opiskelija edistyy opinnoissaan riittävästi. Kun opiskelee korkeakoulussa, niin sinun pitää suorittaa tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä ja jokaisen lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä (vähimmäissuoritusvaatimus). www.kela.fi/opintotuki-kuka-voi-saada.

Voit selvittää te-palvelusta, että voitko opiskella työttömyysetuudella. Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus, jota tarvittaessa voi hakea. Perustoimeentulotuki on kuitenkin yhteinen koko perheelle ja myös siihen vaikuttavat koko perheen tulot.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi