Opintolainahyvitys ja monta opiskelupaikkaa

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
MontaOpiskelupaikkaa

Opintolainahyvitys ja monta opiskelupaikkaa

Lukematon viesti Kirjoittaja MontaOpiskelupaikkaa » 22 Loka 2020, 16:16

Hei,

sain opiskelupaikan yliopistosta vuonna 2017, ja aloitin opinnot varusmiespalveluksen jälkeen syksyllä 2018. Tämän jälkeen olen vaihtanut alaa ja aloitin toiset korkeakouluopinnot syksyllä 2020. Tässä uudessa tutkinnossa arvioitu valmistumisaika on keväällä 2025.

Selvitettäessä oikeuttani opintolainahyvitykseen, huomioidaanko aloitusaikana aina tuo syksy 2018 vaikka minulla ei enää olisikaan tuota opiskelupaikkaa? Eli tällöin minun tulisi saada nuo uudet opinnot päätökseen viimeistään keväällä 2024 (tutkinnon laajuus 300 op jolloin tavoiteaika 6 lukuvuotta), jotta olisin oikeutettu opintolainavähennykseen?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34707
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys ja monta opiskelupaikkaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Loka 2020, 10:33

Hei MontaOpiskelupaikkaa!

Kertomillasi tiedoilla ei ole mahdollista kertoa, milloin sinun tuli viimeistään valmistua saadaksesi opintolainahyvityksen. Yleisellä tasolla kuitenkin, jos et suorita tutkintoa määräajassa, voit silti selvittää oikeuden opintolainahyvitykseen, jos opintosi ovat hidastuneet hyväksyttävän syyn vuoksi. Hyväksyttävä syy on mm. varusmies-, siviili- tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaminen.

Yhden lukukauden aikana vähintään 30 päivää kestänyt palveluskausi pidentää määräaikaa 0,5 lukuvuodella (1 lukukausi = 0,5 lukuvuotta). Lukukaudet ovat 1.1.–31.7. tai 1.8.–31.12.

Jos opiskeluaikasi on ollut liian pitkä, saat Kelalta hylkäävän päätösehdotuksen opintolainahyvityksestä. Jos sinulla on hyväksyttävä syy opintojen hidastumiselle, pyydä Kelaa käsittelemään asia uudelleen. Päätösehdotuksessa kerrotaan, mihin mennessä sinun pitää pyytää uudelleenkäsittelyä.

Voit laittaa viestiä Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta, jolloin määräaikaa valmistumiselle voidaan tarkastella henkilökohtaisemmalla tasolla.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi