Opiskelutuet ja rekistöröityminen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
hubabaloo
Viestit:1
Liittynyt: 23 Loka 2020, 11:29

Opiskelutuet ja rekistöröityminen

Lukematon viesti Kirjoittaja hubabaloo » 23 Loka 2020, 11:57

Hei!

Olisin halunut tiedutella alustavasti seuraavaa: Opiskelen tällä hetkellä AMK:ssa ja saan siihen liittyen tavallista opintotukea ja asumislisää. Mutta miten, jos haluan vaikka mennä Ruotsiin tekemään harjoittelun tai esim. kesätöihin tai alkaa tekemään Ruotsissa osa-aika töitä mutta jatkaa opiskelua Suomessa, niin katkeavatko silloin opiskelutuet? Tai, jos haluan myöhemmin mennä tekemään opparia Ruotsiin, niin onnistuuko se vai vaikuttaako se miten tukiin? Toinen asia mikä mietityttää, niin onko mahdollista olla rekistöröitynyt Suomeen ja Ruotsiin samaan aikaan? Kysy asiaa sen takia, koska jos Ruotsiin ei ole rekistöröitynyt tai voimassa olevaa ID-tunnusta, niin monet käytännön asiat ovat siellä tätä ilman hyvin hankalia (esim.pankkitilin avaaminen).

Kiitos paljon etukäteen vastauksestanne!

Ystävällisin terveisin
hubabaloo

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34354
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opiskelutuet ja rekistöröityminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 26 Loka 2020, 07:54

Hei hubabaloo!

Jos asut ulkomailla opinnoista johtuvasta syystä, eli esimerkiksi suoritat työharjoittelua ulkomailla, voit saada ulkomaan jakson ajalle ulkomaan opintotukea. Ulkomaan vaihdossa tai harjoittelussa olevalla opintotuen määrä on suurempi, koska ulkomaille maksetaan opintotuen asumislisää ja opintolainan takaus on suurempi.

Jos siis lähdet ulkomaille vaihtoon tai harjoitteluun, tee opintotuen muutosilmoitus, jossa ilmoitat ulkomaan jaksosi ajankohdan. Muutosilmoituksen perusteella opintotukesi määrä tarkastetaan. Voit lukea lisää ulkomaan opintotuesta verkkosivuiltamme https://www.kela.fi/opintotuki-ulkomaille

Jos asut ulkomailla muusta kuin opinnoista johtuvasta syystä, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, kunhan opintosi Suomessa edelleen jatkuvat ja edistyvät riittävästi. Jos ulkomailla asuminen ei johdu opinnoistasi, saat samansuuruista opintotukea kuin Suomessa asuessasi.

Muihin kuin opintotukeen liittyviin kysymyksiisi löytyy vastauksia verkkosivuiltamme:
https://www.kela.fi/sosiaaliturvaan-kuu ... ulkomaille

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi