Onko perintä aiheellista?

Miten kuukausittain erääntyvää elatusapua pitää maksaa ja elatusapuvelkaa lyhentää? Mistä maksuista voi saada maksuvapautuksen?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Orja
Viestit:1
Liittynyt: 09 Marras 2020, 10:49

Onko perintä aiheellista?

Lukematon viesti Kirjoittaja Orja » 09 Marras 2020, 11:07

Eli, olen hoitanut lapsia, kaksosia (omia lapsiani) viikonloppuisin, pe-ma päivät niin että ovat oleet luonani 3:na päivänä viikossa yhteensä 3 yötä, ja silti minun työmarkkinatuesta jolla hoidan laskuja, peritään lapsilisiä, kuuluuko mennä näin?

Avatar
Vieras

Re: Onko perintä aiheellista?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 09 Marras 2020, 23:36

Aika vähän annat tietoa. Missä lapset on muun ajan. Toisella vanhemmalla, huostaan otettuna, vai missä. Kuka saa lapsilisät tällä hetkellä. Kannattaisi lukea se päätös jossa sinulta peritään lapsilisiä. Siinä pitäisi kyllä lukea syy moiseen menettelyyn. Jos ei asia aukea päätöstä lukemalla, niin soita Kelaan.

Avatar
Kela | perintä
Viestit:644
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Onko perintä aiheellista?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 10 Marras 2020, 07:39

Hei Orja!

Viestistäsi ei käy ilmi, mitä sinulta peritään työttömyysetuudesta tai lapsilisistä. Onko perintä näistä mainitsemistasi etuuksista takaisinperintää?

Kelan nettisivuilta saat lisätietoja Kelan takaisinperinnästä sivulta Perintä.

Toinen kirjoittaja vinkkasikin jo Kelan puhelinpalveluun, josta saat selvitystä juuri sinun tilanteeseesi. Lisäksi Kelan asiointipalvelun kautta voi lähettää Kelaan viestin ja tiedustella sitä kautta lisää sinulla olevasta takaisinperinnästä.

Ystävällisesti
Rhea | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi