Eu:n kansalaisen avopuolison muutto Suomeen

Miten pääsen Suomen sosiaaliturvaan? Miten saan Kela-kortin? Voinko saada työttömyysturvaa tai perhe-etuuksia? Vaikuttavatko lähtömaan etuudet Kelan etuuksiin? │ How can I become covered by the Finnish social security system? How can I get a Kela card? Can I receive unemployment benefits or family benefits? Do benefits from the country of origin affect the benefits paid by Kela?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
Puolison muutto

Eu:n kansalaisen avopuolison muutto Suomeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Puolison muutto » 26 Marras 2020, 15:45

Hei, Espanajalainen avopuoliso on muuttamassa kanssani Suomeen ja hän jatkaa töitänsä etätöinä Espanjalaisessa yrityksessä. Muutto on pysyvä. Millaiset tiedot tästä tulee ilmoittaa kelaan, jos esim.haluaa suomalaisen henkilötunnuksen? Henkilötunnusta vaaditaan esim. pankkitilin tai jos haluaa ilmoittautua harrastuksiin ja tehdä vuokrasopimuksen jne. Onko tällaisesta tapauksesta olemassa jotain yleisiä ohjeita, kun tarvetta ei siis ole varsinaisesti kelan etuuksille, puolisollani on eurooppalainen sairausvakuutuskortti.

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:945
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Eu:n kansalaisen avopuolison muutto Suomeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 27 Marras 2020, 09:40

Hei!

Suosittelen teitä selvittämään asiaa Digi- ja väestötietovirastosta, sillä Digi- ja väestötietovirasto myöntää henkilötunnukset ja kirjaa kotikunnan. Henkilö, jolla on Suomessa kotikunta, saa hoitoa julkisessa terveydenhuollossa kuntakohtaisella asiakasmaksulla.

Ystävällisin terveisin
Jussi | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi