Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Koyhalle ei jateta

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Koyhalle ei jateta » 04 Tammi 2021, 22:33

Hei!

En aivan ottanut Kelan kirjeestä selvää, onko vaatimus omaisuuden myynnistä ehto toimeentulotuen saamiselle jatkossa vai tuleeko omaisuuden olla myytynä annettuun ajankohtaan mennessä aiempien toimeentulotukien katteeksi ulosoton uhalla? Molemmat vaihtoehdothan voivat suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa olla hyvinkin mahdollisia.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13846
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 05 Tammi 2021, 14:58

Hei, Koyhalle ei jateta!

Toimeentulon hankkimiseksi helposti realisoitavat varat on yleensä myytävä heti. Jos henkilöllä tai perheellä on varallisuutta, joka ei ole heti realisoitavissa, annetaan kehotus myydä omaisuutta määräajassa. Määräajalle myönnetty toimeentulotuki peritään takaisin omaisuuden myymisestä saaduista tuloista ja takaisinperinnän tulee ilmetä toimeentulotukipäätöksestä. Toimeentulotuen myöntämisessä käytetään kuitenkin kohtuullisuusharkintaa.

Palstalla voimme vastata kysymyksiin ainostaan yleisellä tasolla. Neuvoisin sinua olemaan yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelinpalveluumme tai viestillä asiointipalvelun kautta, niin päätöstä/kirjettä voidaan katsoa yhdessä.

Mukavaa alkanutta vuotta! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi