Sotilasavustus

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
aaapuaaaa

Sotilasavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja aaapuaaaa » 10 Helmi 2021, 11:12

Hei!
Poikaystäväni menee tänä vuonna inttiin, ja suunnitelmissa olisi muuttaa yhteen ennen sitä. Jos muutamme yhteen vaikkapa vain 1kk ennen intin alkua, eikö poikaystäväni saa ollenkaan sotilasavustusta intin ajalta? Vai saako sotilasvustusta kyseisessä tilanteessa siten, että sitä saadaan vasta, kun olemme asuneet yhdessä kuukauden ennen inttiin menoa ja kaksi kuukautta hänen ollessa intissä?

Avatar
aaapuaaaa

Re: Sotilasavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja aaapuaaaa » 10 Helmi 2021, 11:22

Ja vielä lisäksi, jos ainoa vaihtoehto saada ollenkaan sotilasavustusta intin ajalta on muutto kolme kuukautta ennen intin alkua, riittääkö päteväksi syyksi saada avustusta alle 3kk ennen intin alkua tehdyssä muuttotilanteessa, että minä saisin töitä kyseisestä kaupungista?

Avatar
Vieras

Re: Sotilasavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 10 Helmi 2021, 18:18

Kolmen kuukauden sääntöä ei sovelleta jos on hyväksytty syy. Perheen perustaminen, eli yhteen muutto katsotaan hyväksytyksi syyksi.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1518
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilasavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 11 Helmi 2021, 15:18

Hei aaapuaaaa!

Pääsääntöisesti Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen sotilasavustuksena asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Avoliitto katsotaan perheen perustamiseksi. Jos 3kk raja ei ennen armeijan alkua täyty, mutta olette muuttaneet avoliittoon, kannattaa se kertoa hakemuksen lisätiedoissa.

Ystävällisin terveisin
Päivikki | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi