Työmarkkinatuki ja toimeentulotuki yhtä aikaa

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Jooshua

Työmarkkinatuki ja toimeentulotuki yhtä aikaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Jooshua » 08 Maalis 2021, 10:38

Hei!
Tyttären puolesta kyselen. Hän aloitti työkokeilun 20.1.21 eli saa työmarkkinatuen korotettuna ja kulukorvauksen. Lisäksi hän saa toimeentulotukea. Tämän kuun alussa kävi nyt niin et sai toimeentulotukea maaliskuulle noin 190 euroa ja työmarkkinatukea ajalta 3.2-3.2 (18pv) vain 296 euroa. Lisäksi saa asumistukea 320 euroa. Vuokra on 550e. Hän oli siis saanut helmikuulle täyden toimeentulotuen eli ymmärrän että se vähentää tuon työmarkkinatuen määrää. Nyt on kuitenkin ongelma millä maksaa tämän kk vuokran ja muut menot. Seuraavat rahat tulee vasta maaliskuun lopulla tai huhtikuun puolella. Saako hän silloin täyden työmarkkinatuen? Saako hän myös huhtikuulle täyden toimeentulotuen jos työkokeilu loppuu 31.3, eikä hänellä ole oikeutta työmarkkinatukeen?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14312
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Työmarkkinatuki ja toimeentulotuki yhtä aikaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 08 Maalis 2021, 14:40

Hei Jooshua!

Tässä tilanteessa suosittelen olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme. Tytär voi soittaa itse tai varata ajan verkkosivujemme kautta: www.kela.fi/varaa-aika

Asiakaspalvelussa on mahdollista ottaa huomioon kaikki tukiin ja maksuihin vaikuttavat seikat ja antaa tarkat tiedot ja tarvittaessa ohjeitakin.

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi