Asumismuutokset ja tuki

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
mattipekka123
Viestit:1
Liittynyt: 09 Maalis 2021, 12:37

Asumismuutokset ja tuki

Lukematon viesti Kirjoittaja mattipekka123 » 12 Maalis 2021, 13:37

Olen asunut vuokralla 8 kk, mutta vuokrasuhde päättyi 2 viikkoa sitten. Asun väliaikaisesti vanhempani luona alivuokralaisena. Siviilipalvelukseni alkaa toukokuussa. Olenko oikeutettu asumistukeen, mikäli siviilipalveluksesta ei pystytä osoittamaan asuntoa?

Avatar
Vieras

Re: Asumismuutokset ja tuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Maalis 2021, 13:46

Et.Vanhemmat ja lapset kuuluvat samaan ruokakuntaan.Asumistuki on yhteinen,johin vaikuttaa kaikkien tulot.Vaikka sulla olis alivuokralaissopimus vanhempien kaa niin sillä ei ole kelalle mitään merkitystä.Et voi saada omaa asumistukea.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1546
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asumismuutokset ja tuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 12 Maalis 2021, 15:30

Hei mattipekka123!

Yleinen asumistuki on ruokakuntakohtainen etuus ja samassa asunnossa asuvat vanhemmat ja lapset katsotaan aina samaan ruokakuntaan kuuluvaksi vaikka olisi tehty vuokrasopimus. Et siis pysty hakemaan omalla hakemuksella yleistä asumistukea vaan tuki olisi yhteinen vanhemman kanssa.

Jos kuitenkin tarkoitit kysymykselläsi sotilasavustuksen asumisavustusta, ei sinulla todennäköisesti olisi siihen oikeutta siviilipalveluksen aikana. Kerroit, että siviilipalveluspaikka ei ole osoittanut sinulle mitään asuntoa, joten heidän tulisi vastata sinun vakituisen asunnon asumismenoista. Voit tiedustella tarkemmin asiasta esimerkiksi siviipalveluskeskuksesta.

Siviilipalveluksen alussa järjestettävän Lapinjärven koulutusjakson ajalta on mahdollista saada Kelan sotilasavustusta. Vanhemman kanssa asuvana, voisit saada sotilasavustusta, jos sinulla on ollut tuloja ja olet osallistunut asumismenojen maksamiseen jo ennen palvelusta.

Oikeus sotilasavustukseen tutkitaan tarkemmin hakemuksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi