Harjoittelu korkeakoulussa

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Okkkkk

Harjoittelu korkeakoulussa

Lukematon viesti Kirjoittaja Okkkkk » 02 Huhti 2021, 14:37

Opiskelen korkeakoulussa ja minulla on tällä hetkellä käynnissä 3 kk:n ajan harjoittelu, joten en voi tehdä sen ohella omia töitä. Saan tällä hetkellä ainoastaan opintotukea kuukausittain ja nostanut tältä keväältä opintolainan. Onko minun mahdollista hakea jotakin tukea, koska siis en tule toimeen nykyisellä tilanteella. Aikuiskoulutustukea en saa kun en ole työelämässä ollut vielä kahdeksaa vuotta. Myöskään asumistukea en saa, koska asun kumppanin kanssa, joka käy töissä. Onko muita vaihtoehtoja?

Avatar
Vieras

Re: Harjoittelu korkeakoulussa

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Huhti 2021, 14:42

Opintotuen lisäksi muita tukia ei Kelalla ole. Toimeentulotuki on ainoa, mutta sitä teidän pitäisi hakea kumppanin kanssa yhdessä ja molempien tulot huomioidaan.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36486
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Harjoittelu korkeakoulussa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 06 Huhti 2021, 08:51

Hei Okkkkk!

Kuten nimimerkki Vieras on kommentoinut, niin muita etuuksia ei opiskelija voi kertomassasi tilanteessa hakea. Kelan viimesijaisin etuus on toimeentulotuki ja sitä voitte puolisosi kanssa yhdessä hakea, jos tulonne ja varanne eivät riitä välttämättömiin jokapäivisiin menoihin.

Toimeentulotukeen vaikuttavat siis molempien tulot, eikä sitä voida myöntää vain toiselle puolisolle. Tuki on yhteinen samoin kuin yleinen asumistuki. Sivuiltamme löytyvällä toimeentulotuen laskurilla voitte arvioida mahdollista tuen määrää.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi