Osasairauspäiväraha

Mitä vaihtoehtoja Kela tarjoaa työhön paluuseen ja opiskeluun? Missä tilanteissa voin saada kuntoutusrahaa?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Kkk pottusipulilaatikko

Re: Osasairauspäiväraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kkk pottusipulilaatikko » 03 Maalis 2021, 06:43

Kela | sairausetuudet kirjoitti:
14 Marras 2019, 09:56
Hei Jokotaas!

Osa-aikatyö voidaan sopia alkamaan aikaisintaan omavastuuajan jälkeen ja työskentely voidaan aloittaa, vaikka päätöstä ei vielä olisikaan.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet
Hei,
Jatkokysymyksenä itseäni kiinnostava kysymys, että mitä jos Kela ei lopulta myönnäkään osasairauspäivärahaa ja työntekijä on jo aloittanut osa-aikaisen ennen päätöstä. Ajattelen työntekijän taloudellista tilannetta ja sen "kurjistumista".

Avatar
Kkk pottusipulilaatikko

Re: Osasairauspäiväraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kkk pottusipulilaatikko » 03 Maalis 2021, 13:36

Hei,
Laitan kysymykseni uudelleen.
Mitä jos Kela ei lopulta myönnäkään osasairauspäivärahaa ja työntekijä on jo aloittanut osa-aikaisen ennen päätöstä. Ajattelen työntekijän taloudellista tilannetta ja sen "kurjistumista".

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:11569
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Osasairauspäiväraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 04 Maalis 2021, 10:29

Hei Kkk pottusipulilaatikko!

Tässä tilanteessa asiakas voi valittaa saamastaan päätöksestä. Tällöin myös varmasti voi keskustella työnantajan kanssa osa-aikatyön mahdollisesta keskeyttämisestä.

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
mitentoimin

Re: Osasairauspäiväraha

Lukematon viesti Kirjoittaja mitentoimin » 07 Touko 2021, 15:08

Hei,

Täällä on aiemmin neuvottu, että mikäli hakee suoraan osasairauspäivärahalle jatkoa, ei uutta hakemusta tarvita, vaan riittää, kun toimittaa Kelaan B-lausunnon ja työnantajan lomakkeen SV 28. Olisin kysynyt, mitä kautta nämä lomakkeet toimitetaan Omakelassa, onko se kohta "lähetä viesti/liite"? Lääkärini mukaan B-lausunto menee suoraan häneltä Kelaan, tarvitseeko minun erikseen toimittaa sitä Omakelan kautta? En näe itse asiointipalvelussa, onko B-lausunto tullut Kelaan.

Suunnitelmana oli lääkärin ja työnantajan kanssa, että uusi osasairauspäivärahajakso alkaisi samalla työaikaprosentilla (50%), kuin millä edellinen jakso mentiin, mutta uuden jakson puolivälissä voisi voinnin mukaan harkita työaikaprosentin nostoa (60%). Nyt B-lausunnon ja työnantajan lomakkeessa on siis haettu vain 50% osasairauspäivärahaa (tosin mainittu tämä mahdollinen nosto). Kysyisin, miten tämä käytännössä menee, voinko vain ilmoittaa Kelaan muutoksen, ja mitä kautta ja missä vaiheessa?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:11569
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Osasairauspäiväraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 07 Touko 2021, 15:32

Hei mitentoimin!

Uutta hakemusta jatkoon ei tarvitse. Jos lääkäri toimittaa osasairauspäivärahan jatkoa varten lausunnon suoraan Kelalle niin sinun ei enää tarvitse. Jos et ole asiasta aivan varma niin voit lähettää B-lausunnon OmaKelan kautta (lähetä viesti/liite -kohdasta). Se ei haittaa jos lausunto tulee sitten kahteen kertaan. Pääasia, että se tänne tulee. :)

Jos ilmoitettuun osa-aikatyönsopimukseen tulee muutoksia, esimerkiksi työajassa, niin tästä on hyvä ilmoittaa heti, kun muutos on tiedossa. Voit soittaa tai lähettää viestin OmaKelan kautta jossa selvität asian.

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi