Kuntoutusraha liukumavapaata käytettäessä

Mitä vaihtoehtoja Kela tarjoaa työhön paluuseen ja opiskeluun? Missä tilanteissa voin saada kuntoutusrahaa?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Nepsyn vanhempi

Kuntoutusraha liukumavapaata käytettäessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Nepsyn vanhempi » 29 Heinä 2021, 21:32

Hei,
osallistun Kelan sopeutumisvalmennuskursseille perheenjäsenä. Tiedän että voin hakea kuntoutuksen ajalta kuntoutusrahaa ainakin mikäli olen kuntoutuksen ajan vuosilomalla, tai jos otan kuntoutuksen ajaksi palkatonta lomaa. Ensimmäinen vaihtoehto on toki taloudellisesti houkutteleva mutta haluaisin mieluummin olla käyttämättä vuosilomaa tähän jotta olisi paremmat mahdollisuudet saada lomaa kun lapset (jotka eivät selviä yksin kotona) ovat joulun aikaan kotosalla lomalla. Minulla on kuitenkin kertynyt työaikapankkiin hiljalleen niin paljon ylimääräisiä tunteja että voisin olla kuntoutusviikon ajan liukumalomalla, palkka juoksisi siis normaalisti. Työnantajani ei ole halukas antamaan palkatonta lomaa tässä tilanteessa kun liukumatkin pitäisi saada kulutettua pois ja tiimissä on tekijöistä pulaa.

Voinko saada kuntoutusrahaa liukumavapaata käytettäessä, ja miten pitäisi toimia Kelan suuntaan? Vaatiiko jotain todistusta työnantajalta tms?

Kiitos.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:12145
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Kuntoutusraha liukumavapaata käytettäessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 04 Elo 2021, 10:09

Hei, Nepsyn vanhempi!

Liukumavapaa rinnastuu vuosilomaan, ylityövapaaseen ja säästövapaaseen, ja tältä ajalta kuntoutusraha maksetaan asiakkaalle itselleen (tai kuntotukseen osallistuvalle omaiselle tässä tapaukseessa).

Mukavaa päivän jatkoa! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi