Aiempien tutkintojen vaikutus opintotukeen

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
takaskoulunpenkillemaybe

Aiempien tutkintojen vaikutus opintotukeen

Lukematon viesti Kirjoittaja takaskoulunpenkillemaybe » 02 Joulu 2021, 14:32

Hei,

Olen suorittanut ammatillisen perustutkinnon 2010-2013, toisen 2014-2016. Välissä olin töissä, ja vuonna 2018 aloitin AMK-opinnot. Valmistuin AMK:sta tänä vuonna kesällä. Olen nyt ollut muutaman kk töissä, ja työn aikana huomannut, että minua kiinnostaisi opiskella alan tutkinto, joka parantaisi työllisyysmahdollisuuksiani alalle, miltä minulla ei ole tutkintoa. Pääsin suhteilla nykyiseen työhöni, joka päättyy tämän kuun lopulla.

Kysymykseni onkin, voinko saada täyttä opintotukea kolmanteen ammatilliseen perustutkintoon, vai vaikuttaako aiemmat kaksi ammattitutkintoa + amk-tutkinto tähän siten, että en saisi opintotukea lainkaan? Mikäli näin, onko mahdollista opiskella toimeentulotuella tai muulla mahdollisella tuella?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:37552
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Aiempien tutkintojen vaikutus opintotukeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 03 Joulu 2021, 09:58

Hei takaskoulunpenkillemaybe!

Toisen asteen opinnoissa tukikuukausien määrää ei ole rajattu samalla tavalla kuin korkeakouluopinnoissa. Aiemmin suoritetut tutkinnot eivät siis vaikuta siihen voitko saada opintotukea uusiin opintoihin.

Kun olet saanut opiskelupaikan, tee vain hakemus Kelaan opintotuesta.

Ystävällisin terveisin
Evleiina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela