Yhdessä asuminen opiskelevan avopuolison kanssa

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
KaHä
Viestit:1
Liittynyt: 14 Kesä 2017, 20:25

Yhdessä asuminen opiskelevan avopuolison kanssa

Lukematon viesti Kirjoittaja KaHä » 14 Kesä 2017, 20:49

Moi!

Lisäksi kysymys siviilipalvelukseen liittyen. Haen sotilasavustusta 24.07. alkaen; ymmärtääkseni saan sotilasavustusta omasta vuokraosuudestani ja sotilasavustuksen määrä on asumismenojen ja yleisen asumistuen erotus? Olen kesätöissä heinäkuussa ennen siviilipalveluksen alkamista ja saan palkan heinäkuun lopulla tai elokuun alkupuolella. Olenko ymmärtänyt oikein, että yhden kuukauden aikana saatavat tulot eivät vaikuta sotilasavustukseen?

Kiitos!

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1148
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Yhdessä asuminen opiskelevan avopuolison kanssa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 19 Kesä 2017, 08:48

Hei KaHä!

Kerrot asuvasi yhdessä opiskelevan avopuolison kanssa. Opiskelijoiden asumisen tukiin on tulossa muutoksia 1.8.2017 alkaen. Näistä muutoksista voitte lukea enemmän kela.fi-verkkosivuiltamme: http://www.kela.fi/opiskelijoiden-tukien-muutokset

Kysymyksestäsi ei käynyt ilmi onko teillä puolisosi kanssa tällä hetkellä yhteinen yleinen asumistuki. Jos hänellä on opintotuen asumislisä, tulisi tarkistaa siirtyykö hän 1.8 alkaen sinun kanssasi yhteisen yleisen asumistuen piiriin. Jos näin on, tulee yleiseen asumistukeen tehdä tarkistus.

Olet aivan oikeassa, että sotilasavustuksessa asumismenoinasi huomioidaan asumismenojesi sekä yleisen asumistuen erotus.
Jos yleinen asumistuki on teille puolisosi kanssa yhteinen, otetaan sotilasavustuksessa asumismenoina huomioon oman asumismeno-osuutesi ja asumistuen puolikkaan erotus.
Muistathan tarkistuttaa sotilasavustuksen, jos yleiseen asumistukeen tulee muutoksia.

Sotilasavustuksessa tulot huomioidaan ansainta-ajankohdan mukaisesti. Näin ollen siis ennen siviilipalveluksen alkamista tienaamaasi palkkatuloa ei huomioida sotilasavustuksessa, vaikka saatkin palkan työstä myöhemmin.

Palveluksen aikana tienatut nettotulot vähentävät samalta ajalta maksettavaa sotilasavustusta. On aivan totta, että jos palkkatuloja on vain yhdeltä kuukaudelta, niitä ei huomioida. Sotilasavustuksen aikana ansaituista tuloista tulee kuitenkin aina ilmoittaa Kelaan.

Terveisin
Jenna | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi