Utbetalning av arbetsmarknadsstöd

Hur ansöker man om arbetslöshetsförmåner? Hur stort belopp kan man få? Vilka bilagor behövs till ansökan? När ska man lämna in sin ansökan? Ställ frågor om arbetslöshetsförmånerna eller diskutera ämnet.

Valvoja: FPA | arbetslöshetsförmåner

Avatar
AnnaKs

Utbetalning av arbetsmarknadsstöd

Lukematon viesti Kirjoittaja AnnaKs » 13 Heinä 2017, 22:46

Hur lång är behandlingstiden efter att man lämnat in alla bilagor, då man redan fått stödet en gång? Väntade första gången en månad och hoppas det är kortare nu.

Avatar
FPA | arbetslöshetsförmåner
Viestit:162
Liittynyt: 14 Joulu 2015, 12:56

Re: Utbetalning av arbetsmarknadsstöd

Lukematon viesti Kirjoittaja FPA | arbetslöshetsförmåner » 14 Heinä 2017, 08:47

Hej AnnaKs

Tack för din fråga.
Menar du att du lämnat in anmälan om arbetslöshetstid, (blankett TT2r), eller har du haft arbete en tid och nu blivit arbetslös på nytt?

Ifall det är fråga om en helt ny period av arbetslöshet är den målsatta handläggningstiden tre veckor. Är det däremot fråga om att arbetslösheten fortsätter utan avbrott, är målsatta handläggningstiden en vecka.

Handläggningstiderna för ansökningar hittar du här: www.fpa.fi/web/handlaggningstid.

I båda fallen är förutsättningarna för att handläggningen skall kunna framskrida att ansökan är korrekt ifylld, att alla efterfrågade bilagor inlämnats, samt att arbets- och näringsbyrån (TE-byrån) lämnat ett arbetskraftspolitiskt utlåtande till FPA. Våra handläggare kontaktar den sökande ifall kompletterande information behövs.

Ifall du vill kontrollera i vilket skede handläggningen av din ansökan är, kan du logga in på e-tjänsten eller kontakta FPA:s telefonservice för stöd vid arbetslöshet på telefonnummer 020 692 230.

Vänliga hälsningar

Maria | FPA arbetslöshetsförmåner
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!