UKK: Sairauspäivärahalle?

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35329
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

UKK: Sairauspäivärahalle?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Syys 2014, 16:42

Minulla on masennusjaksoja, enkä pysty aina keskittymään opintoihini riittävän hyvin. Haluaisin kuitenkin pysyä opintotuella ja suorittaa opintoja, silloin kun se onnistuu. Joustetaanko opintotuessa?

Opintotuessa joustetaan jonkin aikaa, mutta todellakin ainoastaan jonkin aikaa.

Nyrkkisääntö on, että opiskelijan kannattaa aina siirtyä sairauspäivärahalle, jos hän ei sairauden vuoksi edisty opinnoissaan riittävästi. Tällä tavoin opiskelija välttää edistymisen seurantaan ja enimmäistukiaikaan liittyvät ongelmat. Myös korkeakouluopiskelijan opintolainahyvitys (tai –vähennys) voi jäädä saamatta, jos tutkinnon suorittamisaika on liian pitkä ja jos opiskelija ei ole saanut sairauspäivärahaa.

Hyvä uutinen on se, että sairauspäivärahaa saava opiskelija voi opiskella vähäisessä määrin. Lue nettisivuiltamme ohjeet siitä, mitä kannattaa tehdä, jos sairastut:
https://www.kela.fi/opintotuki-jos-sairastut

Keskustele siis tilanteestasi lääkärin tai muun terveydenhuollon kanssa. Jos saat lääkärintodistuksen työkyvyttömyydestä, hae sairauspäivärahaa. Sinun ei tarvitse lakkauttaa opintotukea, vaan me lakkautamme sen, jos sairauspäiväraha myönnetään.