sotilasvustus/muuttaa pakon vuoksi omaan asuntoon kesken pal

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
hakkita1
Viestit:3
Liittynyt: 29 Heinä 2017, 16:11

sotilasvustus/muuttaa pakon vuoksi omaan asuntoon kesken pal

Lukematon viesti Kirjoittaja hakkita1 » 29 Heinä 2017, 16:45

Hei,
poikani suorittaa tällä hetkellä sotilaspalvelua Krjalan Prikaatissa. Kun palvelusalkoi heinkuussa 2017 hän asui luonani, itse asun vuokralla ja minulla kolme poikaa, 16v, 17v ja tämä 18vuotias armeijaa suorittava poika. Nyt syyskuussa 1.9 muutan pois kodistamme ja vuokrasopimukseni päättyy 31.8.17. Käytönnön syistä muutan äidilleni asumaan, kun hän jäi äkillisesti leskeksi ja ei pärjää yksin. ´Me kaikki ei yksinkertaisesti sinne mahduta asumaan ja näin ollen vanhin poikani on siis asunnoton 1.9 alkaen. Hän haki asuntoa ja hän sai vuokra-aunnon jossa vuokra noin 360/kk. Nyt on huoli siitä , että onko hän oikeutettu saamaan sotilasavustusta noihin vuokramenoihin armeijan ajan, koska hänellähän ei ole minkäänlaisia tuloja päivärahan lisäksi. Riittääkö perusteeksi että jää asunnottomaksi armeijan palveluksen aikana.

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1148
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: sotilasvustus/muuttaa pakon vuoksi omaan asuntoon kesken

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 31 Heinä 2017, 09:24

Hei hakkita1!

Neuvon kirjaamaan asevelvollisen kokonaistilanteen tarkoin sotilasavustushakemukseen, sillä valitettavasti tällä palstalla ei voida ottaa kantaa yksityiskohtaisella tasolla.
Käsittelypuolelta tilanne tutkitaan hakemuksen tietojen ja liitteiden perusteella ja tarvittaessa sieltä ollaan myös yhteydessä.

Terveisin
Marja | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi