Opintotuki ei tullut

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Johannna

Opintotuki ei tullut

Lukematon viesti Kirjoittaja Johannna » 04 Elo 2017, 11:22

Moikka,

Olen hakenut opintotukea ajalle tammikuu 2017 - toukokuu 2018 olen saanut tämän vuoden toukokuuhun asti normaalisti kerran kuussa opintotuen. Nyt kuitenkaan elokuussa en saanut, ja maksuissa näyttää että seuraava opintotuki tulisi syyskuussa. Eli elokuun opintotukea ei edes näy ollenkaan. Minkä takia yhtäkkiä en saakkaan elokuussa rahaa, vaikka esim. monet ystäväni saivat tänään? Elokuunkin raha olisi tullut tarpeeseen..

Kiitos jo vastauksesta!

Avatar
lillikorhonen

Re: Opintotuki ei tullut

Lukematon viesti Kirjoittaja lillikorhonen » 04 Elo 2017, 12:42

Minullekkaan ei tullut. Käyn lukiota, aloitan viimeisen vuoden. Kirjoitan nyt syksyllä ja jos haen elokuulle tukea erikseen niin vähennetäänkö se niin etten saa tukea joulukuussa. Koitin täältä sivuilta etsiä, mutta löysin vaan maininnan, että yleensä oikeus päättyy marraskuussa.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28971
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ei tullut

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Elo 2017, 10:13

Hei!

Lukion opintotukikuukausia on yleensä 9 lukuvuodessa eli elokuussa ei tulekaan opintotukea. Myös joissain muissa toisen asteen oppilaitoksissa opintotuen ensimmäinen syksyn opintotukikuukausi voi olla syyskuu ja korkeakouluopinnoissa yleensä se on pääsääntö. Opintotukipäätöksessä on kerrottu lukuvuosittainen tukiaika.

Ystävällisin terveisin Tuula | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
rahaa

Re: Opintotuki ei tullut

Lukematon viesti Kirjoittaja rahaa » 12 Heinä 2019, 10:21

Moi!
Hain keväällä opintotukea ja sain sitä ensimmäistä kertaa kesäkuun 3. päivä. Heinäkuussa en kuitenkaan saanut opintotukea lainkaan ja tililläni lukee, että seuraava opintotuki saapuisi tililleni elokuussa. Miksi en saanut heinäkuussa tukea ja onko se tulossa minulle?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28971
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ei tullut

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Heinä 2019, 11:27

Hei,

Tarkista opintotukipäätöksestäsi, onko sinulle myönnetty opintotuki heinäkuulle 2019. Jos on, mutta tukea ei ole maksettu, sinun kannattaa olla yhteydessä Kelaan esimerkiksi puhelimitse tai lähettämällä viesti Kelan asiointipalvelussa.

Jos heinäkuulle ei ole myönnetty opintotukea ja opiskelet heinäkuussa, voit hakea kesäopintotukea opintotuen muutosilmoituksella. Opintotuki voidaan myöntää aikaisintaan sen kuukauden alusta, jona hakemus on saapunut Kelaan, joten tee hakemus heinäkuun aikana.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi