Äitiyspakkauksen korvaava tuote

Mitä äitiyspakkaus sisältää? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele äitiysavustukseen liittyvistä asioista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Jck93

Äitiyspakkauksen korvaava tuote

Lukematon viesti Kirjoittaja Jck93 » 19 Huhti 2018, 23:56

Hei

Hain tänään äitiyspakkaukseni (la9.6) ja sain 2017 vuoden pakkauksen jossa on myös huomioitu tämä pakkauksen arvon korotus. Pakkauksessa kuitenkin puuttui ruokalautanen ja lusikka toimitusongelmien vuoksi ja ilmeisesti korvaava tuote tulee jälkitoimituksessa. Olenko ymmärtänyt oikein että korvaava tuote on kuumemittari joka siis jo löytyy pakkauksesta? Minkä takia ruokalautanen ja lusikka korvataan tuotteella, joka jo löytyy pakkauksesta? Eikö ole mahdollista odottaa että ruokalautasia ja lusikoita on jälleen saatavilla ja sitten jakaa ne jälkitoimituksena niille, keneltä se puuttui? Kuitenkaan ruokalautasta ja lusikkaa ei ihan heti tarvitse vauvan kanssa jolloin aikaa jälkitoimituksellekkin on reilusti?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27290
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Äitiyspakkauksen korvaava tuote

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 20 Huhti 2018, 14:06

Hei Jck93!

Kela on päättänyt yhdessä Eviran kanssa jättää äitiyspakkauksesta Leijonalautasen sekä lusikan pois, koska muovilautasen valmistuksessa on käytetty bambujauhoa. EU:ssa bambujauhoa ei ole hyväksytty muovisten kontaktimateriaalien osaksi.

Lisätuotteina tulee kyllä muut luvatut tuotteet, mutta ateriasetti korvataan kuumemittarilla. Tämän vuoksi joidenkin kohdalla se tarkoittaa sitä, että saa kaksi kuumemittaria.

Ystävällisesti
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi