Partiell sjukdagpenning och semester

Vilka alternativ erbjuder FPA då man återgår till arbete eller studier? I vilka situationer kan man få rehabiliteringspenning?

Valvoja: FPA | förmåner under sjukdomstid

Avatar
Personalsekreterare
Viestit:0
Liittynyt: 03 Tammi 2019, 14:05

Partiell sjukdagpenning och semester

Lukematon viesti Kirjoittaja Personalsekreterare » 03 Tammi 2019, 14:12

Hej,

Vi har en anställd som har gått ner i arbetstid pga. partiell sjukskrivning som får partiell sjukdagpenning från FPA. Under denna period är den anställda också på semester. Kan man vara på semester samtidigt som man får partiell sjukdagpenning, eller borde vi avbryta hennes partiella sjukskrivning under semestern?

Ska den anställda anmäla sin semester till FPA?

Avatar
FPA | förmåner under sjukdomstid
Viestit:183
Liittynyt: 14 Joulu 2015, 12:59

Re: Partiell sjukdagpenning och semester

Lukematon viesti Kirjoittaja FPA | förmåner under sjukdomstid » 04 Tammi 2019, 10:21

Hej Personalsekreterare!

Tack för din fråga. Det finns två alternativ, antingen ändrar parterna avtalet om deltidsarbetet så att avtalet upphör för den tid semestern varar och sedan gör man upp ett nytt avtal med start efter semestern. Då upphör betalningen av partiell sjukdagpenning för den tid semestern varar.

Eller så hålls avtalet om deltidsarbetet i kraft under semestern. Utbetalningen av partiella sjukdagpenningen fortsätter i enlighet med avtalet, och samtidigt förbrukas utbetalningsdagarna. Partiell sjukdagpenning betalas för högst 120 vardagar.

Det behövs inte meddelas till FPA, endast om deltidsarbetet upphör under semester. Dvs, den anställda vill avbryta betalningen och göra ett nytt avtal efter semestern.

Ha en bra fortsättning på dagen!

Med vänlig hälsning
Linda | FPA förmåner under sjukdomstid
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst !