Itsenäistymisvarat

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
aavistus
Viestit:9
Liittynyt: 04 Tammi 2017, 14:44

Itsenäistymisvarat

Lukematon viesti Kirjoittaja aavistus » 09 Tammi 2019, 00:02

Hei,

vaikuttavatko itsenäistymisvarat toimeentuloon varallisuutena, jos makuutan rahoja tilillä, sillä teen niillä hankintoja myöhemmin?

Avatar
Vieras

Re: Itsenäistymisvarat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 09 Tammi 2019, 06:56

Alle 21v hakijan itsenäistymisvarat eivät vaikuta toimeentulotukeen mutta kun täyttää 21v niin ne varat mitä ei ole käytetty huomioidaan tulona. Itsenäistymisvarat on tarkoitettu itsenäistymisestä aiheutuviin kuluihin eikä tilillä makuuttamiseen. Hommaa vaikka ajokortti ja osta huonekaluja ennen kuin täytät 21v.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11582
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Itsenäistymisvarat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 09 Tammi 2019, 11:12

Hei, aavistus!

Itsenäistymisvaroja ei huomioida tulona laskelmalla jälkihuollon aikana. Jälkihuoltosuunnitelmasta tulisi käydä ilmi, kuinka paljon itsenäistymisvaroja on ja mihin niitä käytetään. Jälkihuollon päättyessä saat jäljelle jääneet itsenäistymisvarat käyttöösi.

Varat huomioidaan jälkihuollon päätyttyä varallisuutena laskelmassa.

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: toimeentulotuki ja vuokratakuu

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Elo 2019, 13:48

Miksi itsenäistyminen ei ole riittävä syy muuttaa pois kotoa? Jos täysi-ikäinen haluaa muuttaa pois kotoaan mutta pysyä samalla paikkakunnalla, miksi silloin ei saa tukea ja apua siihen teiltä kelalta? On minusta väärin viedä oikeuksia nuorilta tällä tavoin ja pakottaa heidät asumaan vanhemmillaan, vaikka kiinnostusta oman elämän aloittamiseen löytyy, kelalta ei saa tukea ja apua siihen. Kysyn siis uudelleen miksi itsenäistyminen ei ole riittävä syy muuttaa pois kotoa ja te eväätte sen ettekä myönnä vielä halpaan asuntoon takuuvuokraa?

Kaikilla vanhemmilla ei ole varaa maksaa noin 1000€ takuuvuokraa lapselleen, vaikka kävisikin töissä. Että siihen on turhaa vedota.

Avatar
Vieras

Re: Itsenäistymisvarat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Elo 2019, 17:57

Tiedätkö kuinka paljon suomessa on teini-ikäisiä ja vanhempiakin jotka haluaa muuttaa pois kotoa.Jos kela maksaisi kaikille halukkaille asunnon niin niitä olisi,veikkaisin tuhansia.Ei kelalla ole rahaa hankkia jokaiselle omaa asuntoa,jotka haluaa muuttaa pois kotoa.

Avatar
Vieras

Re: Itsenäistymisvarat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Elo 2019, 18:04

Lisään vielä kun nyt on jo paljon niitä joilla on oikeesti kunnon syy saada asunto,niin ei kela millään voi hankkia kaikille asuntoa vaan sen takia että haluaa muuttaa pois kotoa. Kun lapsi on sen verran vanha että voi hakea töitä niin voi laittaa säästöön työstä ansaitsemansa palkan. Ja jos ei tule vanhempien kaa toimeen niin kuuluu teini-ikään.

Avatar
Vieras

Re: Itsenäistymisvarat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Elo 2019, 18:21

Helsingissä asui 135343 nuorta eli 15 – 29-vuotiasta vuoden 2019 alussa ja tämä vain Helsingissä. Eli mitäpä luulet kun tuohon määrään lisätään koko muun suomen teini-ikäiset ja alle 30-vuotiaat niin voisko kelalta löytyä rahaa kaikille halukkaille.Enpä jaksa uskoa.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11582
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Itsenäistymisvarat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 19 Elo 2019, 08:34

Hei!

Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus ja sitä voidaan myöntää monissa tilanteissa, mutta muutto vanhemman luota, ilman erityistä syytä ei ole sellainen tilanne että viimesijainen etuus tulisi kyseeseen.

Tässä linkissä on tilanteita milloin voi saada vuokravakuuden muuttaessa: www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet

Voit myös selvittää kunnan sosiaalitoimesta onko mahdollista saada tukea muuttotilanteesta sitä kautta, harkinnanvaraisena toimeentulotukena.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi