Koulumatkatuki

Valvoja: Kela | opintotuki

Kirjoittaja Vasynytopiskelija 06 Helmi 2019, 12:01
Hei, teillä on tämä vähintään 10 km:n raja jotta voisi saada koulumatkatukea. Miksi se on juuri se 10 km? Itselläni matkaa tulee 9,5 km yhteen suuntaa,n niin pitäisikö kelan mielestä minun kävellä se matka joka päivä?? Itselläni ei ole varaa normaaliin bussikorttiin, niin tuon matkan takia motivaatio koulunkäyntiin on todella huono ja poissaoloja tulee monta kertaa viikossa vain sen takia.
Kirjoittaja Kela | opintotuki 07 Helmi 2019, 11:55
Hei Vasynytopiskelija!

Koulumatkatuen myöntämisedellytykset tulevat koulumatkatukilaista. Siellä on kerrottu, että yhdensuuntaisen koulumatkan pituus pitäisi olla vähintään 10 km.

Neuvoisin sinua hakemaan koulumatkatukea, jos et ole sitä vielä tehnyt koska matkasi on kuitenkin lähelle 10 km. Kela tutkii matkan pituuden netin reittipalvelujen avulla.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Tietoa2025 14 Touko 2019, 08:25
Hei, teillä on tämä vähintään 10 km:n raja jotta voisi saada koulumatkatukea. Itselläni matkaa tulee 9,8 km yhteen suuntaan. Olenko oikeutettu saamaan koulumatkatukea, koska joudun ostamaan 12 km kortin kun 9 km kortti ei riitä?
Kirjoittaja Kela | opintotuki 16 Touko 2019, 10:26
Hei Tietoa2025!

Koulumatkatuen edellytyksenä on, että koulumatka on vähintään 10 kilometriä yhteen suuntaa. Koulumatkalla tarkoitetaan lyhintä autoreittiä kodin ja oppilaitoksen välillä. Sillä ei ole merkitystä että esimerkiksi linja-auton kulkema matka olisi pidempi tai lipputuote pitää ostaa pidemmän matkan mukaan.

Matkan mittaamisessa käytetään internetin reittihakupalveluja.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa