opintotuelta kuntoutustuelle ja takaisin + alan vaihto

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

opintotuelta kuntoutustuelle ja takaisin + alan vaihto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Helmi 2019, 20:13

Olen käyttänyt 9 opintotukikuukautta lukuvuonna 2011-2012 yliopisto-opintoihin, sairastuin ja jouduin sairauspäivärahalle ja kuntoutustuelle, jolla olen edelleen.
Aloitin uudet yliopisto-opinnot eri alalla kuin millä olin 2011. Pääsin siis uudestaan sisään 2018 toiselle alalle yliopistoon.. Paljonko minulla on opintotukikuukausia vielä käytettävissä? Olen tähän asti opiskellut kuntoutustuella, kun sairaus on estänyt täysipainoisen opiskelun. Jossakin vaiheessa luultavasti siirryn opintotuella, jos terveys sallii. Paljonko tukikuukausia minulla on vielä jäljellä kandiin ja paljonko maisteriin?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28529
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: opintotuelta kuntoutustuelle ja takaisin + alan vaihto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Helmi 2019, 15:46

Hei!

Jos et ole suorittanut ensimmäistä tutkintoasi loppuun, sinulla on käytettävissäsi uuden tutkinnon laajuuden mukaiset tukikuukaudet, joista vähennetään jo käyttämäsi tukikuukaudet.

Kysymyksestäsi ei käy ilmi uusien opintojesi kokonaislaajuus, mutta oletan että kyseessä on yleisin yliopistotutkinto (180 + 120 = 300 op). Olet aloittanut ensimmäiset korkeakouluopinnot ilmeisesti 2011 syksyllä, joten tuolloin enimmäistukiaika näiden opintojen suorittamiseen on 55 kuukautta, josta vähennetään aiemmin käyttämäsi 9 tukikuukautta, eli jäljelle jää 46 tukikuukautta.

Näistä voit käyttää enintään 27 tukikuukautta kandiopintoihin ja loput jäljelle jäävät tukikuukaudet maisteriopintoihin.

www.kela.fi/opintotukiaika-yliopisto-opinnot

Ystävällisesti
Marika | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi