Kesäkuu ja etäopinnot

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
kesakoululainen

Kesäkuu ja etäopinnot

Lukematon viesti Kirjoittaja kesakoululainen » 15 Maalis 2019, 19:21

Hei,
opiskelen ammattiopistossa. Meillä on koulua 14.6.2019 asti. Tarkoitus on, että opiskelen kesäkuussa itsenäisesti suoritettavia opintoja 2 osp. Saanko kesäkuulta opintotukea? Jos teen vielä heinäkuussa itsenäisesti suoritettavia opintoja, paljonko osaamispisteitä pitää kertyä, jotta saa opintotukea.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31834
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesäkuu ja etäopinnot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Maalis 2019, 10:16

Hei!

Voit saada opintotukea kesäajalle sellaisille kalenterikuukausille, joiden aikana sinulla on opiskelua vähintään 18 päivää. Kesäajalla kertyvien osaamispisteiden määrällä ei ole enää jatkossa merkitystä, kun kesätukioikeutta tutkitaan. Opintotuen muutosilmoituslomaketta (OT15) on juuri tänään päivitetty tältä osin (www.kela.fi/lomakkeet). Valitettavasti sähköisellä muutosilmoituksella (http://www.kela.fi/asiointi) edelleen pyydetään ilmoittamaan myös kesäopinnoista kertyvät osaamispisteet, mutta käsittelijämme ohittavat kyseisen tiedon, kun he tekevät kesätukiratkaisua.

Pyydä opintotuen muutosilmoituksen liitteeksi oppilaitokseltasi todistus kesäopintojen suunnitellusta kestosta.

Ystävällisesti Reeta | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi