Sotilasavustus reserviläiselle

Mihin asti sotilasavustusta voi saada? Mitä jos palvelus keskeytyy? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen päättymisestä.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
JRes
Viestit:1
Liittynyt: 16 Huhti 2019, 14:14

Sotilasavustus reserviläiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja JRes » 16 Huhti 2019, 14:41

Tervehdys,

Minut on määrätty n. 40 vrk kertausharjoituksiin (reservin täydennyskurssi). Työnantajani ei maksa harjoitusajalta palkkaa eli saan reserviläispalkan. Tämä aiheuttaa merkittävän ansionmenetyksen. Onko aviopuolisoni oikeutettu sotilasavustukseen esim. niiltä viikoilta, jolloin olen noissa kertausharjoituksissa (ne järjestettäneen 1 tai 2 vk jaksoissa)? Vai lasketaanko avustuksen mahdollisuus esim. kuukausi kerrallaan? Mikä on tällöin tuloraja avustuksen saamiselle, tai vähentävätkö saamani tulot avustusta yksi yhteen?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1326
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Sotilasavustus reserviläiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 18 Huhti 2019, 10:50

Hei JRes!

Myös reservin kertausharjoituksessa tai täydennyspalveluksessa olevalla tai hänen omaisellaan on oikeus sotilasavustukseen. Sotilasavustukseen oikeutetulla omaisella sotilasavustuslaissa tarkoitetaan mm. asevelvollisen aviopuolisoa.

Reservin kertausharjoituksessa ja täydennyspalveluksessa olevalle tai hänen omaiselleen sotilasavustus myönnetään koko palvelusajalta jälkikäteen kertasuorituksena.

Sotilasavustuksen maksettava kuukausimäärä saadaan siten, että lasketaan yhteen korvattavat kuukausimenot. Tästä menojen yhteismäärästä vähennetään asevelvollisen ja avustukseen oikeutettujen omaisten käytettävissä olevat tosiasialliset kuukausitulot nettomääräisinä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi