Joustava hoitoraha ja kesäloma

Valvoja: Kela-Kerttu

Kirjoittaja mirukka 06 Touko 2019, 13:43
Hei! Jos olisin kesälomalla jossakin kuussa pari viikkoa, saanko joustavaa hoitorahaa silti normaalisti? Tällä hetkellä teen 80% työaikaa, eli 120h/4viikkoa. Entäs saisiko niillä kahdella viikolla (jotka olisin siinä kuussa töissä) tehdä enemmän töitä kuin sen 30h/vko vai päteekö niihin kahteen viikkoon sama 80% normaalista työajasta?
Kirjoittaja Kela-Kerttu 07 Touko 2019, 10:23
Hei mirukka!

Jos olet sopinut työnantajan kanssa lyhennetystä työajasta ja lyhennetty työaika on voimassa myös vuosilomasi aikana, voit saada joustavaa hoitorahaa myös vuosilomasi ajalta.

Kevätterveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja mirukka 08 Touko 2019, 13:26
Kyllä, lyhennetty työaika on voimassa myös vuosiloman ajan. Kysymys kuuluikin, että kun olen esim. kesäkuussa 2 viikkoa töissä ja 2 viikkoa lomalla, saanko tehdä töitä noiden kahden viikon aikana max.30h/viikko (mikä siis raja joustavalla hoitorahalle) vai saanko tehdä töitä enemmän, kun työtunteja tulee joka tapauksessa sille kuulle vähemmän? Vaikka tuleehan "tunteja" lomastakin.
Kirjoittaja Kela-Kerttu 09 Touko 2019, 10:16
Hei mirukka!

Riittää, että työaika toteutuu / tasoittuu koko haetulla ajalla. Eli on ok, jos jonakin viikkona olet enemmän töissä ja toisella et tee töitä lainkaan.

Näistä epätasaisista viikoista ei tarvitse erillistä todistusta. Riittää että työnantajasi todistuksessa todentaa työajan olevan enintään 30 tuntia viikossa tai 80 % työajasta koko aikana.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela-Kerttu 10 Touko 2019, 15:28
Hei Suski80!

Joustavaa hoitorahaa tulee hakea siten, että sen myöntöaika on vähintään 1 kuukausi ellei muuta lastenhoidon tukea ole maksettu siten, että lastenhoidon tuen myöntöjakso yhteensä on vähintään 1 kuukausi.

Mikäli perheenne hakee lastenhoidon tukea eli tilanteessanne joustavaa hoitorahaa vain heinäkuulle, tulee se hakea vähintään ajalle 27.6-27.7.2019.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa