Liikkuvuusavustus pysyvän muuton yhteydessä

Mitä jos sairastun? Muutan avoliittoon? Muutan pois vanhempien luota? Kysy ja keskustele muutosten vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Mujunen

Liikkuvuusavustus pysyvän muuton yhteydessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Mujunen » 08 Touko 2019, 11:16

Hei. Jos olen työtön työnhakija ja muutan työn perässä uudelle paikkakunnalle, ja muutto kestää yhden päivän, onko liikkuvuusavustusta mahdollista saada vain tuolta kyseiseltä päivältä? Onko avustussumma tällöin siis vain 32,40 €, vai onko muuttoon mahdollista saada muuton kustannuksia vastaava avustussumma?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15161
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Liikkuvuusavustus pysyvän muuton yhteydessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 08 Touko 2019, 15:57

Hei Mujunen!

Voit hakea liikkuvuusavustusta, jos otat vastaan vähintään 2 kuukautta kestävän työsuhteessa tehtävän työn, jossa päivittäinen työmatka kestää yli 3 tuntia (osa-aikatyössä 2 tuntia). Liikkuvuusavustus on mahdollista saada myös silloin, jos muutat uudelle paikkakunnalle työn vastaanottamisen jälkeen, mutta ennen työsuhteen alkua.

Liikkuvuusavustus on saman suuruinen kuin peruspäiväraha. Liikkuvuusavustusta maksetaan enintään 5 päivältä viikossa ja enintään työsuhteen ajan. Voit lukea lisää liikkuvuusavustuksesta osoitteessa www.kela.fi/liikkuvuusavustus.

Liikkuvuusavustusta ei myönnetä erikseen muuttokustannuksiin. Voit tarvittaessa hakea toimeentulotukea muuttokustannuksiin.

Ystävällisesti
Maarit | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi