Ulkomailla opiskelevan tuet vaihdon aikana (ulkomaille)

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
elisaulriika
Viestit:1
Liittynyt: 12 Touko 2019, 22:21

Ulkomailla opiskelevan tuet vaihdon aikana (ulkomaille)

Lukematon viesti Kirjoittaja elisaulriika » 12 Touko 2019, 22:37

Hei,

Opiskelen Tanskassa ja olen lähdössä ensi syksynä osana opintojani Erasmus-vaihtoon Norjaan. Saanko edelleen saman opintotuen Suomesta, vaikka saan myös Erasmus-tukea? Täytyykö minun ilmoittaa tästä Kelalle virallisesti jollakin tavalla?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32267
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Ulkomailla opiskelevan tuet vaihdon aikana (ulkomaille)

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Touko 2019, 16:08

Hei elisaulriika!

Ulkomaiseen opiskelijavaihtoon tarkoitettuja apurahoja ei tarvitse ilmoittaa. Opiskelijavaihtoon tarkoitettuja apurahoja ovat esimerkiksi Erasmus- ja Nordplus-apurahat sekä oppilaitoksen opiskelijavaihtoon myöntämät apurahat. Opiskelijavaihto voi olla suorittamiisi opintoihin liittyvää opiskelua ulkomaisessa oppilaitoksessa tai työharjoittelua tai työssäoppimista ulkomailla.

Apurahoista yleisesti:

Opiskelijan saama verovapaa apuraha ei ole opintotuessa huomioitavaa tuloa, jos apuraha on maksettu 1.1.2019 tai sen jälkeen. Apurahojen huomioimista on pidetty epäoikeudenmukaisena, koska apuraha on usein myönnetty kannustimena tai palkintona hyvästä opintomenestyksestä. Muutoksen jälkeen apuraha ei enää pienennä opintotuen määrää. Veronalaiset apurahat ovat kuitenkin jatkossakin opintotukeen vaikuttavia vuosituloja.
https://www.kela.fi/mitka-tulot-huomioidaan-apurahat

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi