Sairaspäiväraha

Miten sairauspäiväraha määräytyy? Miten kauan voin saada sairauspäivärahaa/osasairauspäivärahaa? Voinko opiskella tai tehdä työtä sairauslomalla?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Juxa
Viestit:7
Liittynyt: 10 Heinä 2018, 16:55

Sairaspäiväraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Juxa » 14 Touko 2019, 08:48

Hei.Tämä ei ole varsinaisesti kysymys,mutta ihmetyttää sellainen seikka että etuuksien maksamisessa ja hakemuksien käsittelyssä esim.matkakorvauksen maksaminen menee sairaspäivärahan käsittelyn ja maksamisen edelle tärkeysjärjestyksessä,vaikka monelle(myös itselleni)sairaspäiväraha on ainoa tulonlähde.Ei ole kovin mukavaa elää kuukausi ilman tu!oa muutamalla satasella kun kaikki laskut on erääntyneet ja huomautuslaskua pukkaa.Näistä asioista päättävien pitäisi itse kokeilla ko.elämää.Jos olen väärässä,niin korjatkaa ihmeessä käsitykseni.Ja en tiedä menikö tämä vuodatukseni edes oikeaan kategoriaan.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10816
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Sairaspäiväraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 14 Touko 2019, 14:47

Hei, Juxa!

Etuudet ovat erilaisia, joten käsittelyajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Sairauspäivärahan tavoitekäsittelyaika on noin kolme viikkoa. Sairauspäivärahan ratkaisussa arvioidaan asiakkaan työ- ja toimintakykyä ja pyydetään tarvittaessa lääketieteellisiä lisäselvityksiä ja/tai asiantuntijalääkärin arvio.
Matkakorvausten tavoitekäsittelyaika on noin kaksi viikkoa.

Kannattaa tarkistaa, että kaikki tarvittavat liitteet on jo toimitettu; lääkärintodistukset, mahdolliset palkanmaksutiedot jne. Tarvittaessa voi hakea perustoimeentulotukea, kun odottaa päätöstä ensisijaisesta etuudesta.

Ymmärrän huolesi. Toivottavasti saat päätöksesi pian!

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi