Opintotuki maisteripintoihin

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
peteeri91
Viestit:1
Liittynyt: 17 Touko 2019, 11:38

Opintotuki maisteripintoihin

Lukematon viesti Kirjoittaja peteeri91 » 17 Touko 2019, 11:58

Hei!

Aloitan syksyllä ulkomailla maisteriopinnot. Onko niin, että maisteriopintoihin saa erikseen opintotukea vai lasketaanko kaikki tukikuukaudet yhteen (kandi+maisteri)? Olen suorittanut kandidaatin opinnot ja tukikuukausia olen yhteensä käyttänyt 49. Ja voiko opintolainaa nostaa, vaikka tuikuukausia ei olisikaan enää käytettävissä?

Kiitos!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32834
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki maisteripintoihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 17 Touko 2019, 15:51

Hei peteeri91!

Enimmäistukiaikasi riippuu tutkintosi laajuudesta ja siitä, milloin olet aloittanut ensimmäiset korkeakouluopintosi. Voit saada tukea enintään ylemmän ja alemman yhteenlasketun laajuuden mukaisen enimmäistukiajan. Jos olet käyttänyt paljon tukikuukausia alemman tutkinnon suorittamiseen, se lyhentää ylemmän tutkinnon tukiaikaa.

Voit tarkistaa tukikuukausitietojasi esimerkiksi asiointipalvelun kautta. Tukikuukaudet löytyy kohdasta opintotuki. Jos tukikuukaudet loppuvat, niin opintolainantakaustakaan ei voi saada.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi