Opintotuki muu oppilaitos ulkomailla

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
mievaaaaaaan

Opintotuki muu oppilaitos ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja mievaaaaaaan » 17 Touko 2019, 15:59

Hei!
Voiko opintotukea (ja sen asumislisää) saada, jos suorittaa opintokokonaisuuden ulkomailla koulussa, joka kuuluu kategoriaan "muu oppilaitos", eli se ei siis ole yliopisto/korkeakoulu, toisen asteen oppilaitos eikä kansalaisopisto. Kelan laskureiden mukaan se olisi mahdollista, mutta onko se niin? Entä, jos tukea on mahdollista saada, niin voiko sitä saada myös siinä tapauksessa, että on kirjoilla Suomessa yliopistossa, mutta pitää ikään kuin "välivuoden", jonka aikana opiskelee nämä opinnot ulkomailla ja jonka aikana ei nosta opintotukea yliopisto-opintoihin?
Kiitos etukäteen vastauksesta!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31541
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki muu oppilaitos ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Touko 2019, 09:25

Hei

Opintotukea voi saada kokonaan ulkomailla suoritettaviin opintoihin, jos suoritettavat opinnot Suomessa suoritettuina oikeuttaisivat opintotukeen. Lisäksi oppilaitoksen pitää olla julkisen valvonnan alainen. Se tarkoittaa, että oppilaitos on valtion tukema, opetusviranomaisten valvoma tai akkreditointiorganisaation akkreditoima. Myös yksityinen oppilaitos voi olla julkisen valvonnan alainen.

Jos olet epävarma asiasta, kysy:
https://www.kela.fi/asiointi-ulkomailla ... kelijoille

Jos myönnämme opintotuen ulkomaisen oppilaitoksen opintoihin, se lakkauttaa suomalaisen oppilaitoksen aiemmin maksussa olleen opintotuen. Sillä ei ole merkitystä, oletko kirjoilla suomalaisessa oppilaitoksessa ja oletko niissä opinnoissa läsnä tai poissa oleva.

Ilmeisesti se ei ole mahdollista, että sisällyttäisit kyseiset opinnot ulkomailla Suomessa suoritettavaan tutkintoon. Kyse olisi silloin Suomessa suoritettaviin opintoihin sisältyvästä opiskelujaksosta ulkomailla. Hyväksi luettavia opintosuorituksia pitäisi tulla keskimäärin vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti. Lisäksi kannattaa miettiä, riittävätkö opintotukikuukaudet Suomen tutkinnon loppuun suorittamiseen.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi