Kesäopintotuen hakeminen - automaatti ei käsittele elokuuta

Valvoja: Kela | opintotuki

Kirjoittaja erittainhyvinsanottu 17 Touko 2019, 16:35
Hei!

Olin tänään jo yhteydessä Kelaan siitä, kun huomasin, että kesäopintotukeni on myönnetty vain heinäkuun loppuun saakka ja lainatakauksenkin määrä on 2 x 650 e. Elokuussa en siis näytä saavan mitään tukia, vaikka opiskelen silloinkin.
Epäilin hakeneeni vahingossa kesäopintotukea vain heinäkuuhun asti ja sainkin ohjeeksi laittaa uuden muutoshakemuksen.

Tein hakemuksen, ja sain sitten saman vahvistuksen automaatilta kuin ennenkin: voimassaolevasta lainatakauksesta näkyy, että tuki on myönnetty vain 31.7. saakka.

En nyt uskaltanut ronklata automaattia enempää, joten kysyn täällä, että mitä teen väärin? Merkitsin automaattiin tukiajaksi 08/2019-08/2019. Pitäisikö siinä olla 08/2019-09/2019? Silloinhan hakisin tukea jo syyskuun puolelle?
Kirjoittaja Kela | opintotuki 20 Touko 2019, 08:30
Hei

Et ole tehnyt mitään väärin ja sinulle myönnetty kesäopintotukikin on oikein ja tarkoituksesi mukainen. Hämmennyksesi johtuu hiukan harhaan johtavasta lainatakauksen myöntämistavastamme ja siitä kertovasta päätöstekstistä.

Koska olet hakenut kesäopintotukea toukokuussa ja koska sitä koskeva tarkistusajankohta on tämän vuoksi toukokuu, kesä- ja heinäkuulle myönnetty lainatakaus yhdistetään kuluvan lukuvuoden opintolainaan. Niinpä sen viimeinen nostopäivä on 31.7.2019, mikä kerrotaan päätöksessä.

Tulet saamaan myös elokuulle opintotuen. Elokuun opintoraha maksetaan 1.8.2019. Elokuun opintolaina yhdistetään ensi lukuvuoden lainatakaukseen ja saat sitä koskevan päätöksen heinäkuun alussa. Sen mukaista opintolainaa voit nostaa 1.8. alkaen.

Päätöksen etuuden määrä -kohdassa on kerrottu, mille ajalle tuki on myönnetty. Jos siinä on esim. 1.5.2019 alkaen (ilman aikavälejä), se kertoo, että tuki on keskeytyksettä myönnetty siitä alkaen. No, toki tuki keskeytyy viimeistään vuoden 2020 kesän alkaessa ...

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela | opintotuki 20 Touko 2019, 11:06
Hei

Jos jo saat yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu normaalisti. Kirjoilla oloa ei tutkita asumistuessa.

Jos olet tilapäisesti poissa asumistukiasunnostasi ja olet ns. yhden hengen asumistukiruokakunta, asumistuen maksamista voidaan jatkaa tyhjillä olevaan asuntoosi enintään 3 kuukauden ajan. Edellytyksenä on, että maksat edelleen itse asumistukiasuntosi asumismenot etkä ota asuntoosi alivuokralaista. Jos tilapäinen poissaolosi kestää vähintään 4 kuukautta, sinun on ilmoitettava asia Kelalle. Asumistuki lakkautetaan 4. kuukauden alusta lukien.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa