Riippuuko opintotuki asumismuodosta?

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
pinkku1
Viestit:1
Liittynyt: 20 Touko 2019, 14:48

Riippuuko opintotuki asumismuodosta?

Lukematon viesti Kirjoittaja pinkku1 » 20 Touko 2019, 15:01

Voiko opintotukea/opintorahaa saada jos asuu sellaisessa asunnossa, jonka omistaa oma poikaystävä / tyttöystävä? Eli saako opintotukea vaikka ei olisi vuokrakuluja? Ja miten paljon kyseinen tuki on kuukaudessa? Onko sama kuin asuisi vuokra-asunnossa ja opiskelisi ammattikorkeakoulussa, eli noin 250€/kk?
Itse en siis omista kyseistä asuntoa millään lailla. Kyseinen koulutus on ylempi korkeakoulututkinto / maisteri yliopisto. Asumistukea ymmärtääkseni ei saa.

Avatar
Vieras

Re: Riippuuko opintotuki asumismuodosta?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 20 Touko 2019, 15:46

Asumismuoto ei mitenkään vaikuta opintotukeen. Opintotukea voi saada, kun opiskelee eli on saanut opiskelupaikan ja tekee tietyn määrän opintosuorituksia. Opintotukeen ei vaikuta puolisonkaan tulot eikä se ettei maksa vuokraa. Asumistukeen mainitut asiat sen sijaan vaikuttavat.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31847
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Riippuuko opintotuki asumismuodosta?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 21 Touko 2019, 10:24

Hei pinkku1!

Mikäli olet täysi-ikäinen ja asut itsenäisesti, niin opintoraha on suuruudeltaan 250,28 e/kk. Opintotuen määristä voit lukea sivuiltamme: www.kela.fi/opintotuki-opintoraha.

Asumistuessa olet samaa ruokakuntaa avopuolison kanssa ja asumistuki on yhteinen. Molempien tulot huomioidaan tukea määriteltäessä. Voitte laskea arvion asumistukioikeudesta sivuiltamme löytyvällä laskurilla: www.kela.fi/laskurit.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi