Hammasproteesi

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
kormas
Viestit:1
Liittynyt: 27 Touko 2019, 00:54

Hammasproteesi

Lukematon viesti Kirjoittaja kormas » 27 Touko 2019, 01:06

Sairastan suussani Parodontiittia joka tuhoaa ja irrottaa hampaita. Sain pari kolme vuotta sitten maksusitoumuksen alaproteeseihin ja nyt olisi yläproteesin vuoro. Korvaako kela tällaisessa tapauksessa proteesin? Hampaiden hoito (poistot jne) kunnallisessa hammashoitolassa mutta proteesi tehtiin yksityisellä, kunnallinen hoito tilasi.

Avatar
Vieras

Re: Hammasproteesi

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 27 Touko 2019, 18:09

Jos sinulla on lähete kunnalliselta puolelta proteesin hankkimiseen niin voit hakea siihen toimeentulotukea samalla tavalla kuin aiemminkin.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13609
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Hammasproteesi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 28 Touko 2019, 10:28

Hei kormas!

Kela voi myöntää toimeentulotukea hammasproteesin hankinnasta syntyneisiin kustannuksiin. Yksityisen hammasteknikon laskut voidaan huomioida menona, jos kunta on tilannut hammasproteesiin liittyvän teknisen työn yksityiseltä hammasteknikolta. Toimita saamasi laskut Kelaan.

Voit tarvittaessa hakea maksusitoumusta hammaslaboratoriosta tilattavan hammasteknisen työn kustannuksiin, jos hoidostasi muuten vastaa terveyskeskushammaslääkäri. Toimita toimeentulotukihakemuksen liitteenä terveyskeskushammaslääkärin tekemä hoitosuunnitelma ja kustannusarvio. Kustannusarviossa tulee olla eriteltynä kliinisen ja hammasteknisen työn kustannukset sekä mainittuna hammasteknisen työn palveluntuottaja.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi