Opintolainahyvitys

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
haloo1

Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja haloo1 » 04 Kesä 2019, 17:33

Hei! Aloitin korkeakouluopinnot syksyllä 2014, ja nostin silloin ensimmäisen kerran opintolainaa.

Vaihdoin kuitenkin korkeakoulusta toiseen vuonna 2015, ja olen nyt suorittanut sen alemman korkeakoulututkinnon 3,5 vuodessa (2015 syksy - 2018 loppu) ja nostin lainaa koko tältä ajalta. Olenko oikeutettu opintolainahyvitykseen tästä tutkinnosta?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33375
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 06 Kesä 2019, 09:56

Moikka haloo1!

Kerroit aloittaneesi ensin aiemmat korkeakouluopinnot syksyllä 2014. Jos nämä ovat olleet ensimmäiset korkeakouluopintosi, lähdetään opintolainahyvitykseen oikeuttavan tutkinnon suorittamisaika laskemaan sieltä alkaen.

Tällä palstalla emme voi asiasta ennakkopäätöstä antaa, mutta voit arvioida oikeutesi hyvitykseen sivuiltamme löytyvällä opintolainahyvityksen laskurilla.

Huomioithan myös sen, että sinun pitää hakea opintolainahyvitystä, jos haluat hyvityksen yliopistossa suoritetun alemman korkeakoulututkinnon perusteella.

www.kela.fi/opintolainahyvitys-nain-haet

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi