Luvaton vai luvallinen poissaolo

Muuttuuko etuuden määrä palvelun ajaksi? Kuinka poissaolot vaikuttavat? Kysy ja keskustele työllistymistä edistävistä palveluista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Janhu

Luvaton vai luvallinen poissaolo

Lukematon viesti Kirjoittaja Janhu » 27 Kesä 2019, 10:53

Hei.
Olen kuntouttavassa työtoiminnassa ja nyt olen ollut kaksi päivää peräkkäin poissa eri syistä kipeänä. Olen ohjeiden mukaan ilmoittanut kuntouttavaan kumpanakin päivänä syyn ja poissaolon ajoissa, mutta järjestäjä sanoi, että toisesta päivästä tarvitsisi sairaslomatodistuksen (ilmeisesti kun olin poissa eri sairauksien takia(ko)?), tai siitä tulee luvaton.
Eikö ohjeiden ja lain mukaan voi olla kolme päivää kipeänä omalla ilmoituksella? Tehdäänkö tähän poikkeuksia jostain syystä? Voiko siitä tehdä oikaisuvaatimuksen jonnekin?
Onko tämä lain mukaista?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15295
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Luvaton vai luvallinen poissaolo

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 27 Kesä 2019, 15:36

Hei Janhu!

Sinun tulee merkitä sairaudesta johtuvat poissaolot työttömyysajan ilmoitukseen selitteellä: oma sairaus. Jos sairaudestasi johtuva poissaolo kestää enemmän kuin kolme peräkkäistä työtoiminnanpäivää, tulee Kelaan toimittaa sairaslomatodistus. On mahdollista, että kuntouttavan työtoiminnan järjestäjällä on omia ehtoja sairaspoissaolojen selvitysten toimittamiseen.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi