aikuisen monimuotokoulutus

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
minileo

aikuisen monimuotokoulutus

Lukematon viesti Kirjoittaja minileo » 11 Heinä 2019, 12:58

Hei! Minua kiinnostaisi hakea sairaanhoitajakouluun monimuoto-opiskeluna. Opiskelussa on lähiopetuspäiviä muutama kuukaudessa, mutta eniten huolettaa työharjoittelujaksot. Niiltä ajoilta voi hakea sitä aikuiskoulutusrahaa, mutta voiko tällöin hakea lisäksi opintolainaa tai muuta? Jos ei saakkaan tuota aikuiskoulutustuke, mitä sitten? Kuitenkin lapsia perheessä, niin tulisi tuo tulopuoli turvata jotenkin ja tälläkin hetkellä koko palkka menee ihan perusmenoihin.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28971
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: aikuisen monimuotokoulutus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Heinä 2019, 15:15

Hei minileo!

Jos saat aikuiskoulutustukea, voit hakea Kelasta opintolainan valtiontakauksen. Aikuiskoulutustuen lainatakaus on 650 e/kk.

Jos et voi saada aikuiskoulutustukea, voit hakea Kelasta opintotukea. Opintotukea voidaan myöntää päätoimisiin opintoihin www.kela.fi/opintotuki-paatoimisuus.

Lisää opintorahasta ja opintolainasta: www.kela.fi/opintotuki-opintoraha ja www.kela.fi/opintolaina-maara-ja-maksaminen.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi