Kesän tulot ?

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
minimie

Kesän tulot ?

Lukematon viesti Kirjoittaja minimie » 12 Heinä 2019, 13:54

Hei! Sain kesäkuulle toimeentulotuen asumistuen rinnalle, sillä en ollut töissä toukokuussa enkä tiennyt milloin kesäkuussa tekemästäni lyhyestä työstä saisin palkkani. En hakenut toimeentulotukea heinäkuulle, ja saan palkkani, n. 300e, heinäkuun puolessa välissä. Täytyykö tästä nyt tehdä jonkinlainen asumistuen tarkistus? En siis saa opintotukea kesällä eikä edellisestä lainaerästä ole jäljellä mitään. Saan myös veronpalautuksia elokuussa n. 500e. Miten sen kanssa täytyy menetellä? Vuositarkistus asumistuelleni on 1.9.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28567
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesän tulot ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Heinä 2019, 13:25

Hei minimie!

Asumistuen välitarkistus tulee tehdä, mikäli ruokakunnan tulot nousevat vähintään 400 e/kk tai pienenevät vähintään 200 e/kk edellisen päätöksen tuloihin verrattuna. Tuki tarkistetaan sitä kuukautta seuraavan kuukauden alusta, josta alkaen tulojen muutos on voimassa kuukauden 1. päivästä alkaen.
Mikäli haet toimeentulotukea, ilmoita hakemuksessa veronpalautuksesta.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi