opintotuki ulkomailla

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
annikaaaaaaaa

opintotuki ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja annikaaaaaaaa » 13 Heinä 2019, 10:45

Jos lähden ulkomaille lukemaan yo kirjoituksiin ja maksan vuokraa, saanko opintotukea ja asumislisää.

Suoritan kaksoistutkintoa, mutta valmistuin merkonomiksi eli olen pois amiksen kirjoilta. Saanko tukea vaikka minulla on opinnot kesken lukiossa

Avatar
Vieraana

Re: opintotuki ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieraana » 14 Heinä 2019, 18:23

Asumislisää et ulkomaille saa, sillä opiskelupaikkasi ei ole ulkomailla. Pelkästään lukulomaa varten ei sitä myönnetä. Opintotuki on mahdollista saada enintään kotimaan koulutuksen mukaisesti.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28971
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: opintotuki ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Heinä 2019, 12:42

Hei annikaaaaaaaa

Kun olet kaksoistutkinto-opiskelija ja olet jo suorittanut merkonomin tutkinnon, voit saada edelleen opintotukea lukio-opintojesi suorittamiseen, jos opintosi ovat päätoimisia; Suoritat siis vähintään 10 kurssia lukukaudessa tai osallistut vähintään 2 yo-tutkintoon kuuluvaan kokeeseen lukukauden aikana.

Jos oleskelet ulkomailla ja valmistaudut kirjoituksiin, voit saada saman opintorahan ja opintolainan, jonka saisit asuessasi Suomessa. Opintotuen asumislisää ei myönnetä ulkomailla olon ajaksi, koska et oleskele ulkomailla opintojesi vuoksi. Myöskään yleistä asumistukea ei myönnetä ulkomaille.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi